04.04.2022

Ninna

Den 22. april kl. 13.00 forsvarer Ninna Hinchely Ebdrup sin ph.d.-afhandling omhandlende betydningen af nitrat i drikkevandet for infertilitet og graviditetstab.

Vi har i mange år haft en viden om, at der er en sammenhæng mellem nitrat i drikkevandet og vores helbred. Vi ved også, at 10% af en fødselsårgang er undfanget med hjælp fra en fertilitetsklinik, samt at 23% af alle gravide kvinder oplever graviditetstab.

Drikkevandsstandarderne i Danmark er sat i forhold til akut toksiske effekter, men vores viden om livslang og daglig udsættelse for lave koncentrationer af nitrat er meget begrænset i forhold til vores reproduktive sundhed.

I ph.d. projektet præsenteres studier lavet på Horsens-kohorten ”Tværspor”, den danske nationale fødselskohorte ”Bedre sundhed i generationer” samt drikkevandsdata fra den nationale boringsdatabase "Jupiter". 

Forsvaret af ph.d.-projektet er offentligt og finder sted i Jeppe Vontillitus Auditorium, Søauditorierne, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus samt online via Zoom (https://aarhusuniversity.zoom.us/j/66173100960).