Alle medarbejdere skal dette efterår have nye medarbejderkort med indbygget chip. Det nye kort skal bruges som to-faktor login til computere og systemer.

23.08.22

Alle medarbejdere på Regionshospitalet Horsens skal i løbet af efteråret 2022 have nye medarbejderkort med indbygget chip. Det nye kort skal fremover bruges som et to-faktor loginmiddel til computere og systemer.

I løbet af de kommende måneder vil der blive udstedt nye medarbejderkort til alle medarbejdere på Regionshospitalet Horsens.

De nye medarbejderkort, som har en indbygget chip, vil fra og med 2023 skulle bruges til at logge ind via to-faktor godkendelse på computere og systemer. Samtidig vil kortene – ligesom i dag - give adgang til indgange/døre, print, kantinebetaling mv.

Alle medarbejdere modtager i denne uge en mail om udskiftningen af medarbejderkort, og hvordan det praktisk kommer til at foregå.

I mailen står der bl.a. oplysninger om:

  • ansættelse og fagrolle – hvis man har flere ansættelser, kan man i BSK vælge hvilken, der skal være synlig på kortet. Har du brug for hjælp hertil – kontakt Sundheds-it.
  • udeladt efternavn – hvordan man ansøger, hvis man af sikkerhedsmæssige årsager ikke skal have vist efternavn på medarbejderkortet – kræver ledelsesgodkendelse.
  • foto på medarbejderkortet – ønsker man et nyt foto, skal det tages i fotostanderen ved Den Blå Sal. Fotostanderen er ny, og man skal logge ind på fotostanderen med sit regions-ID og sin adgangskode.

Udskiftningen af medarbejderkort kommer til at ske afdelingsvist efter den følgende tidsplan.

Klik for at se tidsplanen i stort format

Arbejdsstation bliver oprettet

Der vil blive oprettet en arbejdsstation i forhallen v. Informationen, hvor man kan komme og få printet sit medarbejderkort inden for den tidsperiode, der er sat af til ens afdeling. Et kort tager ca. 5-7 minutter at få printet.

Det gamle medarbejderkort deaktiveres med det samme, og alle adgange, follow-me print, kantinebetaling etc. følger med over på det nye kort. Dog skal medarbejdere fra Administrationen og Service og Teknik som de første på listen selv aktivere fx kantinebetaling første gang.

Såfremt du har spørgsmål til de nye medarbejderkort, kan du tage fat i din afdelings kontaktperson for projektet.

Du har også mulighed for at læsere mere på loginmedkort.rm.dk og se dit nye kort på tjekditkort.rm.dk.

Brugen af de nye medarbejderkort

Medarbejderkortet vil fremover skulle holdes henover en kortlæser, der er forbundet til computeren. Herefter skal der indtastes en adgangskode på computeren.

Medarbejderkortet vil syne identisk med det, der er i dag, men vil via chippen være bundet op på MitID og fortælle, hvem du er og hvilke adgange du har.

Til en start vil der skulle tilsluttes kortlæsere til computerne. Men efterhånden som regionen indkøber nye computere, vil kortlæseren være indbygget i selve computeren, og de eksterne kortlæsere kan udfases.

Baggrund for nye kort:

Skiftet til nye medarbejderkort er en del af projekt NDIS (Ny Digital IdentitetsStruktur), der udover nyt medarbejderkort også omhandler en ny, mere sikker måde at logge på pc'en.

Projektet er søsat, fordi EU stiller større krav til it-sikkerhed. Med den nye loginmetode styrkes sikkerheden omkring Region Midtjyllands it-systemer og patienters og borgeres data.

Kontakt

Louise Lyngsø
Sundheds-IT koordinator 
Tlf. 7842 5099
louise.lyngsoe@rm.dk