Renoveringen af bygning 6 med Røntgen og Skanning, de kirurgiske klinikker og køkkenet er nu tæt på sin afslutning.

22.02.23

Den sidste tilbage-flytning til Bygning 6 blev gennemført i december, og dermed er alle lokaler igen i brug. Det er en smule før oprindelig forventet.

Samlet set holder rammen for såvel tiden som økonomien i projektet, selv om der har været udfordringer undervejs i form af bl.a. en konkurs ved en af entreprenørerne. Det er derfor kun den sidste del af bygningen (taghuset med alle installationer), som først bliver færdig her til den 1. marts 2023.

Renoveringen har samlet sikret, at bygningen nu er opdateret til moderne standarder med grundlæggende installationer (VVS, el, ventilation, IT mm.) samt efterisolering af facader og tag samt udskiftning af vinduer.

Samtidig er der blevet plads til en ny MR skanner inkl. et MR-rum, så hospitalet nu råder over:

  • 5 røntgen-rum + 2 røntgen i Skanderborg Sundhedshus
  • 3 CT skannere
  • 3 MR skannere
  • 2 Dexa skannere
  • 3 Ultralyd-rum + et fjerde på vej.

- Renoveringen af bygning 6 har været et af de mest komplekse byggerier, vi har gennemført, dels fordi driftskritisk og dyrbart udstyr har stået under åbent tag i noget af perioden, dels fordi vi i vidt omfang har opretholdt driften undervejs med mange flytninger til følge, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

- Tak til alle berørte for stor tålmodighed og udholdenhed i byggeperioden. Byggeriet er til gengæld blevet rigtig godt, og det kommer bl.a. til at afspejle sig i et betydeligt bedre indeklima og arbejdsmiljø, bedre lysforhold og bedre støjdæmpning, siger hospitalsdirektøren.

Der er officiel indvielse af den nyrenoverede bygning torsdag den 23. marts kl. 14.00-15.30.

Lisbeth Holsteen Jessen

Hospitalsdirektør
Tlf. 7842 5001
Lisbeth.Holsteen.Jessen@horsens.rm.dk

Søren Schousboe Laursen

Projektchef
Tlf. 5122 4539
soeren.laursen@horsens.rm.dk