Ortopædkirurger og fysioterapeuter fra hele landet har været samlet på Regionshospitalet Horsens for at dele den nyeste viden inden for skulder-behandling.

21.04.21

Arrangørerne.jpgOrtopædkirurgerne fra Regionshospitalet Horsens

Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Horsens var den 21. og 22. april for første gang vært for et årsmøde i regi af Dansk Selskab for Skulder- og Albue Kirurgi.

Derfor var flere end 100 ortopædkirurger, fysioterapeuter og forskere på tværs af regionerne samlet på Regionshospitalet Horsens for at dele erfaringer og viden om skulder-behandlinger, så patienterne fortsat sikres den bedst mulige behandling.

Videnskabelige og frie foredrag

Årsmødet bød på foredrag af både danske og internationale oplægsholdere om dette års tema, som er glenoid-defekter i forbindelse med skulderproteser og behandling af instabilitet. Glenoid-defekter refererer til defekter i bl.a. den brusk, som er med til at sikre bevægelighed i skulderleddet.

I programmet indgik også en række frie foredrag, hvor den videnskabelige aktivitet fra landets afdelinger blev præsenteret, og endelig var der arrangeret faglige udstillinger af producenterne i hospitalets Innovations- og Simulationscenter.

Fælles ambition til gavn for patienten

Om årsmødet siger overlæge og sektorleder Niels Clausen fra Ortopædkirurgi:

- Årsmøderne er en god mulighed for både at lære fra sig og suge den nyeste viden inden for vores speciale. Hverdagen ser jo normalt lidt forskellig ud på hospitalerne, men vi har en fælles ambition om løbende at udvikle behandlingen til at gavn for patienter med skulderproblematikker, og den viden og de erfaringer deler vi her.

- Samtidig har vi i programmet indlagt nogle gode muligheder for at netværke og danne relationer på tværs.

Årsmødet skulle være gennemført her i Horsens i 2020 og 2021, men blev udsat på grund af corona.

- Derfor glæder vi os nu ekstra meget over endelig at kunne samles her på matriklen til en række spændende videnskabelige dage, siger Niels Clausen.

Årsmøde for både læger og fysioterapeuter

Årsmødet blev rent praktisk gennemført hen over to dage, hvor den første dag primært var for læger, mens dag to indeholdt yderligere et spor særskilt for fysioterapeuter. 

Dansk Selskab for Skulder- og Albuekirurgi blev stiftet i 1991 og er medlem af det Europæiske Selskab for Skulder- og Albuekirurgi. Fagområdet repræsenteres i Danmark gennem Dansk Ortopædisk Selskab.

Kontakt

Karsten Krøner 
Cheflæge
Ortopædkirurgi
Tlf. 7842 7251
karkro@rm.dk