Hospitalets lungeteam under Medicinsk Afdeling er for femte år i træk blevet kåret af Dagens Medicin til Danmarks bedste inden for behandling af astma.

04.03.24

 

Derfor fik teamet fredag den 2. marts overrakt blomster og chokolade af hospitalets sygeplejefaglige direktør Mette Ringtved.
 
- I kan være meget stolte af jeres indsats. I har jo vundet titlen flere gange før, men det kræver en særlig indsats at gøre det igen og at holde fast i systematisk og vedholdende at give patienterne den bedste behandling på et højt fagligt niveau. Stort tillykke til jer, sagde Mette Ringtved ved markeringen.
 
Selv tilskriver lungeteamet også den tværfaglige indsats med en meget tæt patientkontakt som opskriften på den flotte placering igennem en årrække.
 
- Vi er et hold af læger, sygeplejersker og sekretærer, som alle er topengagerede i at diagnosticere og behandle astma på den bedste måde. Vi behandler patienterne efter de internationalt anbefalede retningslinjer og sørger for, at de overholder deres kontroller, så vi undgår forværring af deres sygdom, siger overlæge Ayfer Topcu.
 
- Den tætte kontakt til patienterne er meget vigtig for os. Vi gør meget ud af at undervise patienterne i deres sygdom og mulige risikofaktorer. Vi spørger også grundigt ind til, hvordan patienterne håndterer deres sygdom. Det har nemlig stor betydning for deres forløb. Samtidig giver diskussionerne om de her ting en god relation til patienterne, og det er den tætte patientkontakt, der giver os succes, siger Ayfer Topcu.
 
Dagens Medicins kåring af landets bedste behandlinger baserer sig på tal fra de danske kvalitetsdatabaser.

Kontakt

Mette Ringtved

Sygeplejefaglig direktør
Tlf. 7842 5062
MERJNS@rm.dk