Om hospitalskøkkenet

Mad til patienter, pårørende og personale

Hospitalskøkkenet tilbereder dagligt hovedmåltider og mellemmåltider til patienter på Regionshospitalet Horsens.

Desuden laves også mad til personalekantinen og i begrænset omfang til møder, temadage og receptioner på Regionshospitalet Horsens.

Caféområde og bemandede buffeter

Medicinsk sengeafsnit 1

Medicinsk sengeafsnit 1 har et stort caféområde med et hyggeligt spisemiljø og et afdelingskøkken. I køkkenet er det ernæringsassistenter, der gør maden klar. Køkkenet er indrettet med ovne og kogeplader, som gør det muligt at imødekomme den enkelte patients ønsker til mad.

Patienterne vælger det ud, de ønsker at spise. De kan spise i cafeområdet med udsigt over Horsens fjord.

Øvrige afdelinger

På de øvrige afdelinger er der bemandede buffeter som betjenes af servicepersonale eller plejepersonale.

Hospitalet ønsker med buffeterne at "vække lysten til mad". For at øge appetitten serveres forskellige retter til hvert måltid. Til frokost serveres både suppe, råkost og forskellig snitter med pålæg. Til middag er der ligeledes suppe, flere varme retter at vælge imellem og derefter desserter.

Fødevarestyrelsens kontrolrapporter

Herunder finder du oversigt over de tilgængelige kontrolrapporter fra fødevarestyrelsen, der vedrører Regionshospitalet Horsens:

Se oversigt over fødevarestyrelsens kontrolrapporter som vedrører Regionshospitalet Horsens

Råvarer og tilberedning

Vores køkken arbejder med økologiske råvarer. Den økologiske madtilberedning lægger sig op af de gamle husmoderdyder. Maden laves fra bunden og årstidens udbud af frugt og grønt bruges. Det betyder også at der syltes til forråd, når råvareren er i sæson.

Vi arbejder altid på at give patienterne en kulinarisk oplevelse ved måltiderne. For at sikre os råvarer med størst mulig smag og friskhed, arbejder vi med 3 sæsonplaner om året, der afspejler naturens sæsoner uden for hospitalet. Det skal både kunne ses og smages at årstiderne skifter.

Vi er stolte og glade for, at vi med vores økologiske madproduktion er med at bidrager til et mere bæredygtigt hospital og støtte aktivt op om en ren natur med større mangfoldighed.

Andelen af økologiske råvarer i køkkenet er nu på 60-90 % og vi har fået tildelt det økologiske spisemærke i sølv.

Vi arbejder løbende på at øge andelen af økologi.

Bageri

Hospitalskøkkenet har eget bageri med faguddannet bager.
Vi kan derfor tilbyde friskbagte rundstykker, franskbrød, rugbrød, flutes og kager til vores indlagte patienter.

Ernæring i maden

Maden er tilberedt ud fra princippet om, at den skal være kulinarisk attraktiv for patienten, og at den skal kunne sammensættes individuelt i forhold til patientens behov. 

Maden tager udgangspunkt i følgende anbefalinger:

  • Normalkost
  • Sygehuskost
  • Kost til småt-spisende.

Principperne for disse tre kostformer er beskrevet i Anbefalinger for den danske institutionskost.

Ledige stillinger

Vi slår alle ledige stillinger op via Region Midt's jobportal og desuden via relevante portaler i forhold til den konkrete stilling. Tjek jobportalen over ledige stillinger på hospitalet.

 

Se ledige stillinger

Kontakt

Adresse

Regionshospitalet Horsens 
Sundvej 30 
8700 Horsens

Indgange

  • Informationen: Indgang A
  • Hospitalskapellet: Indgang A
  • Hospitalskøkken/kantine: Indgang C
  • Serviceafsnittet: Indgang U
  • Teknisk Afsnit: Indgang Y

Mail

Informationen: Send mail til Informationen

Serviceafsnittet: Send mail til Serviceafsnittet

Teknisk Afsnit: Send mail til Teknisk Afsnit

Ledelse

Informationen

Tlf.: 78 42 50 00 (Hverdage kl. 7-20, weekender kl. 10-17)

Hospitalskapellet

Tlf.: 78 42 74 21 (Hverdage kl. 7.30-14.30)

Hospitalskøkken

Karen Bundgaard Jensen 
Konst. Ledende økonoma
Tlf.: 78 42 74 33

Teknisk Afsnit

René Mørch Kjellerup 
Teknisk chef 
Tlf.: 78 42 77 03

Serviceafsnittet

Kirsten Rytter Knudsen 
Konst. servicechef 
Tlf.: 29 40 68 85