12.01.2022

På billedet er det Sidsel, Frederikke, Christina og Michelle, som er i praktik i henholdsvis Røntgen og Skanning, Fysio- og Ergoterapien, Medicinsk Klinik samt Regionspsykiatrien.

Erhvervsuddannelsen til lægesekretær er i 2021 blevet nedlagt og erstattet med uddannelsen "sundhedsadministrativ koordinator". Den nye uddannelse skal matche faggruppens nye virkelighed og højne fagligheden.

Den oprindelige lægesekretæruddannelse har gennem længere tid trængt til et løft. Dette skyldes, at lægesektretærernes rolle over tid har udviklet sig, hvilket har affødt et behov for en mere tidssvarende uddannelse. Den nye uddannelse skal sikre, at de sundhedsadministrative koordinatorer får de kompetencer, som de får brug for ude i praksis. 

På uddannelsen lærer de studerende at løse administrative, koordinerende og planlægningsmæssige opgaver inden for sundhedssektoren. På uddannelsen vil de studerende blive introduceret for områder som administration og koordinering, jura, sundhed og sygdom, kommunikation samt teknologi og data. 

De sundhedsadministative koordinatorers opgave bliver at samarbejde med øvrigt sundhedspersonale og på tværs af sektorer for at skabe et sammenhængende patientforløb for patienterne og deres pårørende. 

Den nye uddannelse adskiller sig fra den gamle lægesekretæruddannelse ved at være mere teoretisk fornkret samtidtig med, at den tager et halvt år længere at gennemføre. 

VIA startede det første hold af sundhedsadministrative koordinatorer op i september, og vi har netop nu de første studerende fra uddannelsen i praktik på Regionshospitalet Horsens.

Vi ønsker de studerende held og lykke med deres uddannelse.