vådservietter.JPG

22.11.22

Du kan gøre dit toiletbesøg bedre for miljøet ved at bortskaffe vådservietter og papir på den rigtige måde.  

Måske har du allerede bemærket skiltene ved toiletterne: Toiletpapir er det eneste, der må komme i toilettet, mens papirservietter samt de blå desinfektionsservietter og grønne universalservietter ikke må komme samme vej.

De skal derimod i affaldsbeholderen ved håndvasken.

Baggrunden for denne sortering er bl.a. at forebygge tilstopning af hospitalets kloakrør, da nogle er af ældre dato.

Vådservietterne er desuden en del af et voldsomt stigende problem i kloaker og rensningsanlæg. Samn Forsyning (vandselskab) bruger alene i Horsens og Odder 700.000 kr. om året på at reparere ødelagte pumpestationer, fordi der kommer andet end toiletpapir i kloakkerne. Nogle gange skal der så lidt som én enkelt vådserviet til at få en pumpestation til at bryde sammen.

Du gør imidlertid også noget godt for miljøet ved at være bevidst om ikke at smide de blå og grønne vådservietter i toilettet. De indeholder nemlig mikroplast, som godt nok blive frasorteret i spildevandsanlægget, men følger med i det overskydende slam, der køres ud og spredes på markerne.

Derfor: Kom kun toiletpapir i toilettet - og skån både rør og miljø for papirservietter samt de blå og grønne vådservietter.

På forhånd tak!