Danmark forventes over to måneder at modtage ca. 200 behandlingskrævende ukrainere. Enkelte skal behandles her på hospitalet. Ved modtagelsen af patienterne skal vi i videst muligt omfang bruge de allerede kendte arbejdsgange.

Danske hospitaler forbereder sig lige nu på at modtage sårede fra krigen i Ukraine.

Derfor har hospitalets beredskabsorganisation netop været samlet med afdelingsledelseskredsen for at gennemgå aftaler, arbejdsgange og forsyningskæder med henblik på at være godt forberedte til modtagelsen.

I Region Midtjylland kommer vi til at modtage og fordele patienterne via den regionale kapacitetskonference, som vi kender det fra COVID-19 pandemien. Det er kun i det tilfælde, hvor der kommer mange patienter med kort varsel, at regionens indsatsplan for 'Storulykke og crowding' bliver aktiveret.

Når patienterne ankommer her til hospitalet, så vil vi benytte os af de samme arbejds- og kommunikationsgange, som vi plejer i regi af Sikkert Patientflow. Det er kun, hvis beredskabet aktiveres, at patienterne vil blive modtaget efter indsatsplanen for 'Storulykke og crowding'.

Da der er transporttid fra Ukraine til Danmark, og da det vil være et mindre antal patienter, som vil blive visiteret her til hospitalet, så forventer vi at kunne modtage patienterne uden at skulle gå i beredskab. Det er ligeledes forventningen, at patienterne vil være stabile, men situationen kan naturligvis udvikle sig.

Fakta:

  • Modtagelse af sårede patienter fra Ukraine organiseres nationalt i regi af Sundhedsstyrelsen.
  • Der er ved at blive etableret et tværregionalt forum, der visiterer patienterne til de rette hospitaler.
  • I Region Midtjylland fordeles patienterne på den regionale kapacitetskonference, medmindre beredskabsplanen aktiveret.
  • På hospitalet fordeles patienterne efter aftalerne i regi af Sikkert Patientflow, medmindre beredskabet er aktiveret.
  • Patienter fra Ukraine vil blive betragtet som overflyttere fra et andet hospital, og derfor vil de blive indlagt direkte på stamafdelingen, såfremt de er stabile.
  • Ustabile patienter skal modtages i Akutafdelingen.