20.05.22

Næsten alle hospitalets ledere får i løbet af dette forår nye titler og stillingsbetegnelser. Der oprettes desuden en ny lægefaglig mellemlederfigur.

De første ændringer slog allerede igennem den 1. april, hvor de ledende overlæger ifølge lægernes nye overenskomstaftale OK-21 skiftede titler til cheflæger. Samtidig ændrede oversygeplejerskerne og overradiografen titler til chefsygeplejersker og chefradiograf efter aftale med Dansk Sygepleje Råd.

Afdelingssygeplejersker og -radiograferne har ligeledes skiftet titler til oversygeplejersker og overradiografer. Ændringen blev gennemført den 1. maj.

De øvrige sundhedsfaglige ledere hos Danske Bioanalytikere, Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter kommer som udgangspunkt til at benytte lidt forskellige titler. Ergo- og fysioterapeuter med ledelsesansvar kommer fx til at benytte titlerne chefterapeut og ledende terapeut, mens bioanalytikerne kommer til at benytte titlerne som chefbioanalytiker og overbioanalytiker. Ændringerne er trådt i kraft pr. 1. maj.

Endelig fastlagde lægernes overenskomstaftale OK-21 også en ny lægefaglig mellemlederfigur i form af 'ledende overlæger'. Implementeringen af det nye ledelseslag er i fuld gang på hospitalerne og kommer bl.a. til at betyde, at titlen som specialeansvarlige overlæger løbende vil blive udfaset og/eller konverteret til titlen som ledende overlæger. De første ledende overlæger forventes at få den nye titel pr. 1. juni 2022.

Der vil dog fortsat være specialeansvarlige overlæger nogle steder i regionen, idet nogle læger vil have titlen som en personlig ordning.