På billedet er det afsnittets første patient Hans, som fik æren af at klippe den røde snor og erklære sengeafsnittet for åbent.

25.10.22

Efter tre års midlertidig placering på stueplanet i Nye Nord blev det endelig Medicinsk Sengeafsnit 2's tur til at flytte tilbage i Højhuset. 

Medicinsk Sengeafsnit 2 er i dag tirsdag den 25. oktober flyttet ind i helt nyrenoverede rammer på Højhusets plan 6.

- Vi glæder os først og fremmest over at komme til helt nye og lyse faciliteter med plads til både patienter og medarbejdere. Med mange komplekse patienter har vi hårdt brug for pladsen bl.a. til alt det udstyr, som indgår i behandlingen og plejen, siger oversygeplejerske Dorte M. Andersen.

Hvor afsnittet tidligere kun havde adgang til enkelte toiletter, så er hver sengestue nu forsynet med eget bad og toilet.

Det fælles opholdsrum er også blevet betydeligt større og er tilmed forsynet med en flot udsigt over Horsens Fjord.

- Mange af vores medarbejdere er blevet ansat i den periode, hvor vi har være ude af højhuset. De har derfor ikke prøvet at arbejde i andre rammer end de midlertidige. Jeg er sikker på, at vi alle sammen kommer til at mærke en tydelig forandring, når vi lige er kommet helt på plads, siger oversygeplejersken.

Renovering i etaper

Med færdiggørelsen af højhusets fem øverste etager er det kun plan 2 og nedad, som mangler at blive renoveret, før hospitalets højhus fra 1970 er ført op til nutidige standarder.

Sideløbende udvides og ombygges Akutafdelingen samt hospitalets kerne med bl.a. Røntgen og Skanning, ligesom der skal etableres en analysehal i de lokaler, som Medicinsk Sengeafsnit 2 snart fraflytter i Nye Nord.

- Med ibrugtagningen af de nye lokaler rammer vi en milepæl i den samlede plan, som beskriver de mange og indbyrdes afhængige byggeprojekter på Regionshospitalet Horsens, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

- I højhuset er etagerne blevet renoveret en for en, mens huset har været i drift. Det har været en til tider meget udfordrende opgave, og jeg er derfor glad på både patienternes og medarbejdernes vegne over, at vi er ved at være i mål med et flot resultat, siger Lisbeth Holsteen Jessen.

Regionshospitalet i Horsens udvides samlet fra i alt 46.000 til 60.000 m2.