25.01.2022

Ambulancerampe

Sidste etape af renoveringen af Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens påbegyndes onsdag den 26. januar. Det vil i kortere perioder give støjgener på og omkring hospitalet.

Den 26. januar 2022 starter Regionshospitalet Horsens officielt på den sidste etape af en længerevarende renovering og ombygning af Akutafdelingen.

Under etape 2E, som denne benævnes, skal der blandt andet fjernes flere mindre bygninger, der er i så dårlig stand, at det er udsigtsløst at renovere dem. Bygningerne bliver derfor erstattet af en ny samlet bygning på ca. 600 m2 i to etager, der blandt andet kommer til at huse kontorer og klinisk aktivitet.    

Selve nedrivningsprocessen kommer til at stå på i februar og i begyndelsen af marts. I den resterende del af marts vil der skulle ibankes spuns inden opførelsen af den nye bygning. Både nedrivningsprocessen og spunsningen vil give støjgener på og omkring hospitalet – dog primært inden for almindelig arbejdstid. Det er desværre en nødvendig proces, som vi skal igennem. Fra april og frem vil arbejdet være mindre larmende, men der vil fortsat være en del tung transport til og fra den relativt lille byggeplads.  

Den nye bygning vil blive taget i brug i starten af 2023 og parallelt med nybygningen, vil ambulancerampen og kapelgården også blive renoveret.

Byggeplads områdeDen nuværende bygning 10, som er en del af Medicinsk Kliinik 1, skal nedrives og erstattes med en ny bygning, som skal huse kontorer og kliniksk aktivitet.