23.09.22

MidtTransport udfører ikke længere opgaven med at bestille og fakturere simple transportopgaver af varer uden om det faste rutenet.

Nu skal du selv ringe til GLS eller efter en taxa, hvis du skal have transporteret en vare fra et hospital til et andet sted uden om MidtTransports faste rutenet.

Siden januar 2021 har transport af f.eks. patologiprøver, medicin, post og pakker mellem hospitalerne i Region Midtjylland hovedsagligt skullet foregå gennem et fast rutenet med faste afleverings- og afhentningstider.

I forbindelse med indførelsen af fast rutenet blev der indført faste omladningspladser på alle matrikler, som MidtTransport nu afleverer og afhenter forsendelser fra efter princippet "fra rampe til rampe".

Slut med ad hoc men rådgivning er mulig

I en overgangsperiode har MidtTransport fortsat været behjælpelig med at arrangere og fakturere kørsler uden om det faste rutenet, men den service stoppede med udgangen af august.

Der er dog fortsat mulighed for at modtage vejledning fra MidtTransport ift. særlige kørsler (eks. temperatur og farligt gods), men ud over dette bestiller afdelingen fremover selv og benytter hospitalets lokale kontonummer hos de forskellig taxiselskaber og transportfirmaer.

- Nu har hospitalerne haft tid til at vænne sig til det faste rutenet og indrette hverdagen og rutinerne efter det, så nu lukker vi ned for hjælpen til ad hoc kørsler. Det står selvfølgelig enhver frit for fortsat at arrangere ad hoc kørsler, men så bliver det en sag der skal klares internt i afdelingen, siger Thomas Balle, hospitalsdirektør i Hospitalsenhed Midt og øverste ansvarlige for MidtTransport.

Du kan finde køreplaner og information om det faste rutenet på intranettet.