På rundtur 2 LILLE.jpgCamilla, introduktions- og oplæringsansvarlig sygeplejerske, viser de nye støtter rundt på Hjertemedicinsk Afsnit.

03.11.22
 
Hjertemedicinsk Afsnit har netop budt velkommen til otte nye frivillige patientstøtter tilknyttet Hjerteforeningen.
Patientstøtterne er selv hjertepatienter, som i dag lever et godt liv med deres hjertesygdom. Bl.a. derfor har de overskuddet til at hjælpe andre patienter i samme situation.
 
Hver mandag vil to af dem være at finde på afsnittet, hvor de vil tilbyde støttende samtaler til indlagte patienter med hjertekar-sygdomme. Her vil patientstøtterne lytte til det, der fylder for de indlagte patienter og eventuelt sætte ord på, hvad livet med hjertesygdom kan byde på i fremtiden.
 
- Vi er både glade og meget taknemmelige for nu at blive en del af Hjerteforeningens patientstøtteindsats. Som hjertepatienter kender patientstøtterne allerede til de fysiske og psykiske aspekter, der kan være ved at få en hjertesygdom. De kan derfor bidrage med en personlig erfaring og derigennem åbne op for en snak med andre patienter på en anden måde, end vi har mulighed for som fagprofessionelle, siger oversygeplejerske Kirsten Lysdahl.
 

Kan træffes hver mandag

De nye patientstøtter er blevet introduceret til og rundvist på Hjertemedicinsk Afsnit, ligesom de har fulgt med en mere erfaren patientstøtte rundt på stuerne.
 
Fremover vil de være fast på afsnittet hver mandag i tidsrummet kl. 14.30-16.30.
 
- Hjerteforeningens Patientstøtteindsats er nu åbnet på det 12. hospital, og vi ser alle steder, at mødet med en ligesindet kan være med til at give håb og tro hos den indlagte og dennes pårørende, fortæller konsulent ved Hjerteforeningen Kirsten Magaard Madsen.
 
Allerede på patientstøtternes første dag havde flere indlagte patienter ønsket deres besøg. Patientstøtterne har derfor fået deres ilddåb og samtidig oplevet, hvor god mening, det kan give at stille sig til rådighed for en samtale med en anden hjertepatient.
 
Et varmt velkommen til de nye patientstøtter!