10.03.2022

Kursisterne på OP

På hospitalets operationsafsnit er sygeplejerskerne Line Thorup og Scarlett Hjortshøj netop begyndt på den to-årige specialuddannelse i anæstesiologisk sygepleje. Her kommer de til at indgå i en stærk gruppe af kursister, som allerede er i gang med uddannelsen.

Formålet med specialuddannelsen i anæstesiologisk sygepleje er at udvide sygeplejerskens viden, færdigheder og kompetencer, så den færdiguddannede sygeplejerske kan varetage funktionsområdet for en specialuddannet sygeplejerske i anæstesiologisk sygepleje.

Uddannelsen er forankret i klinisk praksis, og forløbet veksler derfor mellem praksisudøvelse, teoriforløb og øvrige uddannelsesaktiviteter samlet i fire forløb á seks måneders varighed. 

Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Koncern HR, Center for Kompetenceudvikling i Aarhus, hvor regionens kursister i løbet af otte måneder følger et teoriforløb, der afsluttes med en teoretisk eksamen.

Den kliniske uddannelse tilrettelægges med udgangspunkt i målformuleringer for de enkelte uddannelsesperioder samt specifikke mål i lærings- og evalueringsredskabet 'Klinisk kompetencevurdering'. Bl.a. skal uddannelsen indeholde seks ugers praktik på en opvågningsafdeling og mindst seks ugers praktik på en anden anæstesiologisk afdeling.

Regionshospitalet Horsens er et stort uddannelsessted for anæstesisygeplejesker med i øjeblikket otte sygeplejesker i uddannelse. Et helt hold af rutinerede, dedikerede, engagerede, motiverede og inspirerende kliniske vejledere og anæstesisygeplejesker sørger her for et udfordrende og afvekslende læringsmiljø med fokus på færdigheds-, viden- og kompetenceudvikling.