23.05.22

Oversygeplejerske Lene i midten omgivet af jordemødrene Zena (til venstre) og Karina (til højre) er nu igang med at udbrede kendskabet til det nye samarbejde med Røde Kors' frivillige forældrestøtter.

- Jeg har ikke det store netværk…
- Jeg mangler nogen at sparre med …
- Det kunne være dejligt med én, som kom i mit hjem, og som mit barn var tryg ved...
 
Til de nybagte familier og gravide, som skal genkende sig selv i ovenstående, har Røde Kors og hospitalets afdeling for Kvindesygdomme og Fødsler nu et nyt tilbud om frivillige forældrestøtter.
 
En frivillig forældrestøtte er en voksen, som selv har erfaring med børn og forældreskab, og som kommer ud i hjemmet for at støtte op om den gravide eller om den nybagte forælder.
 
- Den nye ordning er for førstegangsforældre, som har brug for ekstra støtte til at komme godt i gang med hverdagen sammen med en lille ny. Det kan være, man som nybagt forælder er særlig bekymret og har brug for gode råd til at få sat lidt mere struktur på den nye hverdag. Det kan også være, man er alene med barnet og bare mangler en mere erfaren voksen at tale med om den nye livssituation, siger jordemoder Karina Aamann.
 
Støtteordningen er frivillig, og nybagte forældre er velkomne til selv at efterspørge frivillig-besøgene enten via Jordemoderkonsultationen eller i forbindelse med barselsopholdet på Afsnit for Mor og Barn. Interesserede kan også gå via deres sundhedsplejerske, som har mulighed for at henvise til tilbuddet.
 
- Vi kommer også aktivt til at tilbyde støtteordningen til nybagte forældre, som vi tænker kunne have særlig gavn af besøgene. Det vil typisk ske i forbindelse med den dialog, vi har med nybagte forældre om tiden derhjemme efter barselsopholdet på hospitalet. Her vender vi omfanget af den nybagte forælders netværk og de muligheder, der er for at få hjælp, siger oversygeplejerske Lene Ørnsholt.