Regionshospitalet Horsens var repræsenteret med oversygeplejerske Mette Ringtved og innovationskonsulent Trine Wildt

Dansk Erhverv og Nordic Health Lab, som Regionshospitalet Horsens har indledt et samarbejde med, samlede 1. marts en række private og offentlige aktører til en stor event om fremtidens bæredygtige sundhedsløsninger.

Hvilke udfordringer er de største på hospitalet lige nu? Hvilke potentialer ser I? Og hvad vil det kræve hos jer at gå fra test- og pilotprojekter til at implementere nye løsninger på hospitalet?

Det var nogle af spørgsmålene, der blev stillet til hospitalerne under paneldebatten ved eventen 'Fremtidens Bæredygtige sundhedsløsninger'. Her deltog aktører fra både sundhedsvæsenet, forskning, erhvervsliv og et miks af organisationer, der alle arbejder med sundhedsinnovation og velfærdsteknologi.

Match mellem klinik og virksomheder

Bag eventen stod bl.a. Nordic Health Lab (NHL), som arbejder for at bygge bro imellem det offentlige sundhedsvæsen og private aktører ved bl.a. at give virksomheder og start ups adgang til at teste deres løsninger i sundhedsfaglige miljøer.

Hvis løsningerne skal implementeres på hospitalerne, så kræver det imidlertid, at de løser et reelt behov i klinikken, og det match skal hospitalets nye innovationskonsulent Trine Wildt Andersen bl.a. være med til at facilitere.

- Det er min opgave at koble klinikernes og patienternes behov med de løsninger, som virksomhederne kommer med. Hvis der er et match – altså hvis vi ser, at en løsning kan skabe værdi hos os – så har vi mulighed for at teste løsningerne og spille ind i, hvordan de kan ændres og optimeres eventuelt med henblik på selv at tage løsningerne i brug, siger Trine Wildt, som deltog i dagens event om fremtidens bæredygtige løsninger.

Vi skal lukke mere op

Fra Regionshospitalet Horsens deltog også oversygeplejerske Mette Ringtved i paneldebatten sammen med hospitalsdirektør Poul Michaelsen fra Regionshospitalet Gødstrup og hospitalsdirektør Bente Ourø fra Nordsjællands hospital.

- Som sundhedsvæsen skal vi lukke os mere op og være mere nysgerrige på, hvad andre ser af muligheder hos os og sammen med os. Velvidende at vi er en kompleks størrelse, som ikke kan forvente, at dem, der kommer til os med nye løsninger ved alt om, hvordan “vi fungerer” - det skal vi hjælpe dem med at forstå, sagde Mette Ringtved.

Fakta om Nordic Health Lab (NHL):

  • Regionshospitalet Horsens indgik 1. juli 2021 en samarbejdsaftale med NHL.
  • Aktuelt er Regionshospitalet Gødstrup og Nordsjællands Hospital også samarbejdspartnere i NHL. Der er fokus på at få flere medlemmer heriblandt kommunerne.
  • NHL har til formål at koble sundhedsaktører som eksempelvis hospitalerne med virksomheder, der har udviklet sundhedsinnovative løsninger.
  • NHL screener virksomhederne og hjælper med dem at blive skarpe på deres forretningsmodel, så de bliver "klar til at møde hospitalerne". Fokus er på at udvikle løsninger, som matcher sundhedsvæsenets konkrete behov.