04.02.22

Hospitalets operationsafsnit (COP) har kørt med reduceret kapacitet siden september, men fra 1. marts vil der igen være fuld aktivitet på COP.

Hospitalets operationsafsnit (COP) har siden sidste sommer haft nedsat kapacitet. Det reducerede antal lejer er så godt som udelukkende blevet brugt til akutte og subakutte operationer.

Kapaciteten er nu oppe på at være 5-6 åbne lejer pr. dag, og fra 1. marts vil Operationsafsnittet igen være på fuld kapacitet, så flere patienter kan blive tilbudt den planlagte operation, de venter på.

Det aftales løbende, hvordan operationskapaciteten fordeles imellem de forskellige specialer (kirurgi, ortopædkirurgi samt gynækologi/kvindesygdomme).

Fordelingen sker under hensyntagen til bl.a. patientlister og sengekapacitet. Bl.a. er de to kirurgiske sengeafsnit i øjeblikket samlet på et plan i Nye Nord (plan 3), hvilket er ensbetydende med færre åbne senge end normalt. Samtidig er hospitalet forpligtet til at hjælpe hospitalerne i Vest i forbindelse med flytningen til Regionshospitalet Gødstrup.

De planlagte operationer på operationsafsnittet (COP) har været indstillet siden september bl.a. med henblik på at lette efterårets pres på huset og for fortsat at kunne tage imod et stort antal akutte patienter.

Hospitalets dagkirurgi kører ligeledes i øjeblikket med reduceret kapacitet i form af 5-6 linjer åbne pr. dag. Afsnittet vil ifølge planen være på fuld kapacitet 1. april.