Plejehjemslæger mødtes til temadrøftelse.jpg

Horsens-klyngens forum for plejehjemslæger var 17. marts samlet på hospitalet for at drøfte polyfarmaci og medicingennemgang blandt plejehjemsbeboere.

Der var plejehjemslæger med fra alle fire klyngekommuner – Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg – da Forum for plejehjemslæger inviterede til samarbejdets 2. temadrøftelse.

Emnet var denne gang polyfarmaci og medicingennemgang blandt plejehjemsbeboere, og med udgangspunkt i en række cases og oplæg blev de følgende emner drøftet: Fastholdelse af statinbehandling, diabetesmedicin, demensmedicin, blodfortyndende medicin, værktøjer til medicinsanering, medicinsanering hos den terminale plejehjemsbeboer samt den akut syge plejehjemsbeboer, der ikke kan indtage sin medicin pr. os.

Tilbagemeldingerne fra deltagerne var blandt andre:

  • "Emnet polyfarmaci og medicinafstemning er uomgængeligt og kontinuerligt relevant."
  • "Det fungerer godt, at vi sammen kigger på konkrete cases og drøfter dem sammen – man får mere ud af det, når vi taler om konkrete situationer."
  • "Der kommer mange ting frem i debatten om den skrøbelige borger/patient, denne dialog fremmer forståelsen for hinanden."
  • "Det er godt at kunne kigge hinanden i øjnene og drøfte med udgangspunkt i cases – det gør det lettere at tale sammen efterfølgende, fordi der er skabt en relation."
  • "Det er et relevant forum, men det kunne også være relevant at udvide dette, så flere læger end kun plejehjemslægerne kan deltage. Emnerne, der drøftes her, er også relevante hos ældre svækkede borgere generelt og derfor relevant for alle læger i Almen praksis.

Emnet for det næste møde i Forum for plejehjemslæger bliver delir, demens og adfærdsforstyrrelser i samarbejde med psykiatrien, og datoen fastsættes snarest.

Fakta om Forum for plejehjemslæger:

  • Forum for plejehjemslæger blev etableret i 2021 med ønsket om at skabe et fagligt fællesskab mellem plejehjemslægerne i Horsens-klyngens optageområde, Geriatrien samt Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens.
  • Det drives af Geriatrien og Akutafdelingen og gennemføres som stormøder mellem plejehjemslægerne, geriatrien og akutafdelingen.

  • Første møde blev afholdt i august 2021 var fokus på tværsektoriel sparring ift. stillingtagen til genoplivning, stillingtagen til behandlingsniveau og den svære samtale.

  • Det har resulteret i en tættere dialog (bla. via rådgivningsfunktionen) mellem plejehjemslægerne og Geriatrien. Dette forum understøtter målet om at få et fælles sprog om, hvad en geriatrisk patient er, samt målet om at udvikle kompetencer og viden på tværs af klyngen om geriatriske problemstillinger.