16.12.22

De tre store renoveringsprojekter (Højhuset, Akut og bygning 6) er og har alle været komplekse renoveringsprojekter, der foregår inde midt i den kliniske drift.

Men vi er nu så langt med ombygningerne, at 90% af flytningerne relateret til planen er gennemført.

Samtidig går vi ind i en periode, hvor omfanget af støv og støj er markant mindre, og inden for de næste måneder bliver det primært det nye Blodprøver og Biokemi (Nye Nord plan 1), der kommer til at volde gener for de nærmeste naboer.

Når man ser bort fra den relativt lille etape 'Akut 2E', så overholder projekterne såvel den forventede tid og økonomi. Der er ultimo 2022 lavet en ny byggefilm, der viser status på projekterne.

Nedenfor følger en kort status på de største projekter.

Højhuset

Højhusprojektets etape 1 (plan 6, 7 og taghuset) blev afleveret som forventet i foråret 2021.  Etape 2 (plan 3, 4 og 5) blev ligeledes afleveret rettidigt i efteråret 2022. Projektet er nu i en "dvale-periode" indtil medio 2024, hvor 'Blodprøver og Biokemi' kan flytte ud fra plan 1, og højhusets etape 3 (plan 1 og 2) kan fortsætte. Projektets økonomi har været under pres, men det har fortsat ikke været nødvendigt at tilføre projektet yderligere midler. Samlet set er såvel projektets tid og økonomi overholdt til dato. 

Bygning 6

Bygning 6 (Køkken, de kirurgiske klinikker og Røntgen og Skanning) er i gang med 5. og sidste etape. Den sidste flytning (og dermed klinisk ibrugtagning) blev gennemført d. 12. december 2022, hvilket er en smule før oprindelig forventet.

Den sidste del af bygningen (taghuset) afleveres dog, grundet en konkurs ved en af entreprenørerne, først den 1. marts 2023.

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at projektets økonomi kan holdes inden for det oprindeligt afsatte. Samlet set, ser det således ud til at såvel projektets tid (når man kigger på klinisk ibrugtagning) og økonomi overholdes.

Akut etape 2A-D

Akut etape 2A-D er gennemført en smule billigere end forventet. Etape 2E (ny tilbygning syd for ambulancerampen) er under udførelse, og projektet er stødt ind i en række uforudsete udfordringer. Tidsmæssigt ser forsinkelsen ud til at blive ca. 6 måneder, men der er nu fin fremdrift på byggepladsen, og projektet forventes afleveret i sommeren 2023.

De fulde økonomiske konsekvenser af udfordringerne kendes endnu ikke – herunder om der er behov for at tilføre projektet et mindre beløb. Det har dog fra start været italesat, at den største risiko lå i den indledende fase, og projektet bevæger sig nu ind i en fase med mindre risiko.

Blodprøver og Biokemi

Blodprøver og Biokemi skal flytte permanent fra plan 1 i højhuset, så denne etage kan renoveres i højhusets etape 3. Laboratoriedelen flyttes permanent til plan 1 i Nye Nord, og 'Prøvetagning og blodbank' kommer til at ligge der, hvor Medicinsk Klinik 1 i dag har til huse (inkl. undertagen i Akut 2E).

Ombygningen i Nye Nord plan 1 er begyndt og forventes at stå færdig umiddelbart efter sommerferien 2023. Herefter skal der installeres og indkøres nyt laboratorieudstyr.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Søren Schousboe Laursen

Projektchef
Tlf. 5122 4539
soeren.laursen@horsens.rm.dk