19.08.22

Godt 150 sundhedsprofessionelle var 19. august samlet på Regionshospitalet Horsens til symposium om 'Sammenhængende patientforløb'. Her blev stillet skarpt på den vigtige fælles udfordring med at få skabt sammenhæng i patientforløb på tværs af institutioner, sektorer og faggrænser.

Har vi lært af de erfaringer, vi har gjort os ift. at kommunikere og samarbejde på tværs af sektorer? Eller oplever vi stadig usammenhænge i de tværgående patientforløb?

Det spørgsmål stillede godt 150 forskere, klinikere, ledere, samarbejdspartnere og andre interesserede skarpt på til symposiet om sammenhængende patientforløb, der blev gennemført i Auditoriet på Regionshospitalet Horsens den 19. august.

Dagens oplægsholdere omfattende bl.a. formand for Etisk Råd, Leif Vestergaard Pedersen, som talte om udfordringerne set ud fra et borgerperspektiv, forsknings- og analysechef hos VIVE, Mickael Bech, som beskrev de sundhedsøkonomiske konsekvenser samt lektor og ph.d. Pia Kjær Kristensen, som holdt et oplæg om social ulighed i sundhedsvæsenet.

Praktiserende læge og seniorforsker Mogens Vestergaard holdt oplæg om udfordringerne set ud fra almen praksis, mens statistiker Anders Hammerich Riis talte om forebyggelige genindlæggelser i et tværsektorielt perspektiv. Endelig talte konsulent Sidsel Vinge om kompleksitet i sundhedsvæsenet og ph.d. og Head of Life Science Lab hos Enversion, Simon Meyer Lauritsen, om brugen af kunstig intelligens.

Dagen blev afrundet med paneldebat.

- De største udfordringer ift. at få skabt sammenhæng kan vi kun løse sammen i fællesskab. Det forudsætter, at en bred skare af aktører arbejder tæt sammen lige fra sundhedsprofessionelle fra forskellige sektorer, over patienter og pårørende, til civilsamfund, virksomheder og forskere fra forskellige discipliner. Dog skal vi huske, at det tværfaglige samarbejde skal være et middel til at nå målet og ikke et mål i sig selv, sagde forskningsleder Marianne Johansson Jørgensen, som åbnede symposiet i fællesskab med sygeplejefaglig direktør Mette Ringtved, Regionshospitalet Horsens.

En del af en forskningsplan

Dagens symposium udspringer af forskningsplanen 'Sammenhængende Patientforløb', hvori der indgår både ph.d., postdoc og innovationsprojekter.

Planen, som Regionsrådet i Region Midtjylland bevilligede midler til i 2018, har til hensigt  – gennem forskning og udvikling - at bidrage til større viden, bedre sammenhæng og bedre kvalitet i sammenhængende patientforløb med henblik på at kunne målrette den tværsektorielle indsats til gavn for alle interessenter.

Forskningsleder Marianne Johansson Jørgensen og sygeplejefaglig direktør Mette Ringtved.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.