02.06.2022

Hospitalets afdelingsledelser, funktionsledere samt kvalitets- og udviklingsmedarbejdere var i sidste uge inviteret til en temaeftermiddag med fokus på patient- og pårørerendeinddragelse.

Formålet med temaeftermiddagen var, at gøre hospitalets medarbejdere klogere på, hvordan vi kan blive endnu bedre til at integrere patienter og pårørendes perspektiver i den kliniske hverdag på RHH.

Dagen var bygget op omkring 6 stationer med hver deres fokus på patient- og pårørendeperspektiver, så deltagerne fik mest mulig inspiration og dialog med udgangspunkt i egen hverdag.

Ved stationerne var der bl.a. oplægsholdere fra Defactum, AmbuFlex og VIBIS, som fortalte om, hvordan henholdsvis LUP'en, Patientrapporterede Oplysninger (PRO) samt fællesbeslutningstagen kan medvirke til at forbedre patientoplevelserne og sikre det gode sammenhængende patientforløb.

Sundhedspersonale fra forskellige hospitaler i Danmark kom også med deres bud på, hvordan vi bedst udvikler et sundhedsvæsen, der i endnu højere grad har mennesket i centrum. Heriblandt holdte chefsygeplejerske fra Ortopædkirurgisk Afdeling Birgitte Bigom oplæg om, hvordan vi kan forbedre samarbejdet med de pårørerende. 

- Dagen var præget af et stort engagement fra både oplægsholdere og deltagere. Det var meget inspirerende at høre om de forskellige tilgange til patient- og pårørendeinddragelse. Ligesom det var meget inspirerende at høre, hvilke ideer klinikerne tog med tilbage til egen afdeling, siger kvalitetskonsulent Anne Kirstine Revsbeck.