22.04.2022

Regionshospitalet Horsens var fredag den 22. april vært for et regionalt læringsseminar om Sikkert Patientflow med temaet Patientsikker belægning. Over 100 medarbejdere fra regionens fem akuthospitaler, præhospitalet og psykiatrihospitalet deltog. Se billeder fra seminariet nederst i artiklen.

Formiddagens program bød blandt andet på oplæg fra Regionshospitalet Gødstrup om normeringsprincipper og optimering af stuegang. Derudover fik alle hospitaler mulighed for at præsentere og dele resultater og erfaringer fra det lokale forbedringsarbejde. Under præsentationerne fik deltagere mulighed for at give feedback og stille spørgsmål til hinandens forbedringsarbejde.

Over middag fik hospitalerne dedikeret tid til at arbejde videre med deres lokale forbedringsarbejde. Thomas Abramovitz Bjerre, ledende overlæge, Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Randers samt overradiograf og ledende overlæge fra Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Horsens, Louise Duedahl og Berit Gosvig, var inviteret til Læringsseminaret for at præsentere hvordan Radiologien skal ses som en vigtig samarbejdspartner i forbedringsarbejde omkring Sikkert Patientflow.

Eftermiddagen bød på World Café med oplæg omkring bæredygtig radiolog, normeringsprincipper og præhospitalet.

- Vi er virkelig glade for det superflotte fremmøde af Region Midt's brain trust, og for de mange relevante oplæg og spændende drøftelser, der har været. Det er læring på tværs, inspiration og sparring, når det er allerbedst, siger Niels Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens.

Det regionale læringsfællesskab besøger løbende de forskellige hospitaler, som på skift afholder læringsseminarierne. Dansk Selskab for Patientsikkerhed deltager med fokus på afprøvninger, ledelse af forbedringsprojekter og brug af data i forbedringsarbejdet samt læring og vidensdeling.

Lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens, Niels Falk Bjerregaard, byde velkommen til læringsseminar i Den Blå Sal.

Rune Benjamin Borregaard, afdelingslæge på Regionshospitalet Gødstrup og Pernille Runge Sørensen, kvalitets- og udviklingssygeplejerske på Hjertesygdomme på Regionshospitalet Gødstrup, holder oplæg om optimering af stuegang ved brug af stuegangsteams.

Storyboard session i Sundet og Fjorden

Highlights og refleksioner fra story board sessionen

Thomas Abramovitz Bjerre, ledende overlæge, Røntgen og Skanning Regionshospitalet Randers, holder oplæg om bæredygtig radiologi.

Spørgsmål og diskussion blandt de deltagende.

Arjen Stoop, chefkonsulent i PS!, holder oplæg om Flow ud fra et systemperspektiv.

World Café i Skolen

Thomas Abramovitz Bjerre, ledende overlæge, Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Randers samt overradiograf og ledende overlæge fra Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Horsens, Louise Duedahl og Berit Gosvig, holdt oplæg om bæredygtig radiologi.