11.05.22

Styrelsen for Patientsikkerhed gennemførte 10. maj et Sundhedsfagligt tilsyn på hospitalet. Den foreløbige tilbagemelding gav et billede af, hvordan fagligheden, kvaliteten og patientsikkerheden er velfunderet i forbindelse med de udvalgte patientforløb.

Tirsdag den 10. maj gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed et Sundhedsfagligt Tilsyn af akutte ortopædkirurgiske patientforløb med fokus på hoftenære frakturer.

Således var både Ortopædkirurgisk Afdeling, Akutafdelingen, Bedøvelse, Operation og Intensiv samt Fysio- og Ergoterapien omfattet af tilsynet.

- Det blev en god dag, hvor det var en fornøjelse at opleve afdelingernes engagement ved både det indledende og afsluttende møde, siger lægefaglig direktør Nils Falk Bjerregaard.

- I forbindelse med styrelsens foreløbige tilbagemelding hæfter jeg mig bl.a. ved deres indtryk af et godt tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring hoftebrudspatienterne og af hospitalet som helhed. 

- Den foreløbige tilbagemelding viser, at fagligheden, kvaliteten og ikke mindst patientsikkerheden er velfunderet i de deltagende afdelinger. Styrelsen ønskede flere gange tillykke med et flot gennemført tilsyn, og det vil jeg gerne tilslutte mig. Tak for en stor indsats, siger Nils Falk Bjerregaard.

Fakta om tilsynet:

Formålet med de Sundhedsfaglige Tilsyn er at vurdere patientsikkerheden og at understøtte læring på behandlingssteder på sundhedsområdet, hvor der udføres sundhedsfaglig behandling af en autoriseret sundhedsperson.

Tilsynsbesøget d. 10. maj 2022 tog udgangspunkt i en række målepunkter for ortopædkirurgiske patientforløb. Målepunktsættet var udarbejdet i samarbejde med faglige repræsentanter og har været i høring hos faglige selskaber, organisationer og andre relevante interessenter.

Selve tilsynet blev varetaget af 4 tilsynsførende fra Styrelsen for Patientsikkerhed og varede ca. 8 timer.