Syv af de 12 sygeplejersker, som var med til at etablere klinikken i 1998, deltog i jubilæumsfejringen den 18. august. Det er fra fra venstre mod højre: Susanne, Ellen, Kirsten (nuværende oversygeplejerske), Krista, Grethe, Inger og Karin.

Dengang for 25 år siden var patienter fra Horsens-området nødt til at køre helt til Fredericia for at komme i dialysebehandling - og det tilmed tre gange om ugen.
 
Men i 1998 besluttede et flertal i det tidligere Vejle Amt at oprette en satellitafdeling i Horsens og dermed gøre livet lidt lettere for de mange patienter fra den nordlige område.
 
- Vi var 12 sygeplejersker, som var med til etablere klinikken, og som forinden var i et uddannelsesforløb i Fredericia, fortalte tidligere afdelingssygeplejerske Krista Belter under sin tale ifm. julæumsfejringen.
 
Allerede tre år efter indvielsen blev klinikken udvidet fra ti til 15 dialysepladser, og senere begyndte klinikken også at modtage patienter nordfra.
 
Det faglige samarbejde med Aarhus og Region Midtjylland var derfor allerede godt i gang, da amterne blev nedlagt og regionerne dannet i 2007. Her blev Dialyseklinikken samtidig lagt ind under Skejby Sygehus, det nuværende Aarhus Universitetshospital.
 
- Vi har igennem årene haft et stort fokus på høj faglighed og på trivsel for både patienter og medarbejdere. Det er af afgørende betydning at kunne samarbejde og i det hele taget holde hinanden ud, når vi ses tre gange om ugen år ud og år ind, sagde Krista Belter med henvisning til de tre gange om ugen, som det er nødvendigt for dialysepatienter at komme i behandling enten på hospitalet eller i eget hjem.
 
Stort tillykke til alle patienter, pårørende og medarbejdere med 25 års jubilæet!

Kontakt

Kirsten Frederiksen

Oversygeplejerske Dialyseklinikken
Koordinator for frivilligordningen
Tlf. 7842 6163
kirsten.frederiksen@horsens.rm.dk