08.08.23

Malene Skjødt LILLE.jpg

Malene Skjødt (th) viser den nye løsning frem

Hvordan er det nu lige, at proceduren er for patienter, der kommer ind med clavikel fraktur? Og hvordan behandler man patienter med diabetisk ketoacidose?

Det går ofte stærkt i Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens, hvor patienterne kommer ind med mange forskellige udfordringer, skader og lidelser. Det kan derfor være svært for afdelingens personale at huske alle retningslinjer og procedurer.

Derfor har Malene Skjødt, specialeansvarlig sygeplejerske i Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens, udviklet et opslagsværk med sygeplejefaglige vejledninger, hvor afdelingens sygeplejerske hurtigt kan orientere sig og finde både vejledninger, procedurer, patientvejledninger, videomateriale mm.

Tilgængelig på iPads

Opslagsværket er tilgængeligt på iPads, som hænger flere forskellige steder i afdelingen, og er bygget op efter alfabetisk orden, så man hurtigt kan finde det, man har brug for viden om.

- Vores personale går ofte selv og kan have brug for at skulle hente viden hurtigt. Derfor er opslagsværket lavet, så det er nemt og brugervenligt at anvende og orientere sig i, fortæller Malene Skjødt, som allerede har fået flere positive tilkendegivelser fra kollegaer om opslagsværket.

- eDok kan godt være en lidt tung søgemaskine at anvende. Derfor har jeg med opslagsværket hjulpet mine kollegaer på vej, ved at linke til vores eDok-dokumenter og patientinformationer, så de hurtigt og nemt kan anvende de retningslinjer, der er gældende.

- Opslagsværket kan dog også bruges hvis man er ny i afdelingen, og gerne vil læse op på nogle ting. Retningslinjerne i eDok opdateres løbende, så det altid er den nyeste viden, der er tilgængelig.

Udviklet i Emento-app'en

Løsningen er lavet i Emento-app'en, som oprindeligt er udviklet som en digital guide, der giver patienterne et overblik over deres aftaler med hospitalet.

Emento-app'en kan også bruges til introduktion og onboarding af nye medarbejdere og bruges allerede af flere afdelinger på hospitalet i dag – både til patient- og personaleforløb.

Men nu har man i Akutafdelingen fundet en helt nye måde at anvende værktøjet på.

- Vores sygeplejersker har også mulighed for at benytte app'en på deres mobiltelefoner, så de altid har den ved hånden i deres daglige arbejde. Det er dog helt frivilligt, om man har lyst til det, så derfor er der iPads på alle vores kontorer, som kan benyttes i stedet for.

Opslagsværket indeholder i dag mere end 80 forskellige emner om alt fra Akut Højrisiko Abdomen til tryksårsforebyggelse, alkoholabstinenser og meget andet.

Læs mere om Emento-app'en, som løsningen er udviklet i, her: https://www.sundhed.rm.dk/praktisk-information/forlobsguide/

Opslagsværket LILLE.jpg

Opslagsværket indeholder mere end 80 forskellige emner, og er bygget op i alfabetisk orden, så det er hurtigt og nemt at finde det, man søger.

Eksempel på vejledning LILLE.jpg

Eksempel på vejledning om AHA (Akut Højrisiko Abdominalkirurgi) i app'en

Kontakt

Malene Skjødt

Specialeansvarlig sygeplejerske 
Malene.Skjoedt@rm.dk