20.06.23

En arbejdsgruppe på hospitalet har stået for at udvikle et kompetenceudviklingsforløb specielt til hospitalets nyansatte social- og sundhedsassistenter.

Forløbet blev skudt i gang med første undervisningsdag den 20. juni, og nu følger en række undervisningsdage hen over året med fokus på bl.a. sepsis og anafylaksi, udskillelse og ernæring hos den kritisk syge patient, den svære samtale, den respiratorisk dårlige patient og patienten med svækkelse i hjerte og kredsløb.

- Vi har tilrettelagt forløbet sådan, at den enkelte sosu-assistent kan hoppe ind i årshjulet af uddannelsesmoduler, uanset hvornår på året, man bliver ansat. På den måde kommer man igennem alle elementerne i løbet af det første år af deres ansættelse, forklarer Trine Kvist-Hoffmann, som er uddannelsesansvarlig for social- og sundhedsuddannelsen på hospitalet.

Med forløbet får de nyuddannede assistenter endnu bedre forudsætninger for at indgå i teamsamarbejdet med bl.a. læger og sygeplejersker omkring akutte og komplekse forløb.

- Det vil typisk ske samtidig med, at der er en del undervisning af den nyansatte i det enkelte afsnit, så den nye social- og sundhedsassistent opnår kompetencer med pleje af den specifikke patientgruppe, der hører til afsnittet, forklarer Trine Kvist-Hoffmann og understreger, at formålet med forløbet også er at give de nyansatte et netværk med andre social- og sundhedsassistenter med henblik på faglig sparring.

Find efterårets undervisningsdage her (inkl. tilmelding):

https://rm.plan2learn.dk/kursusvalg.aspx?id=101612

 

Kontakt

Trine Kvist-Hofmann

Uddannelsesansvarlig sygeplejerske
Underviser ved Social- og sundhedsskolen Horsens
Tlf. 4025 2675
trihof@rm.dk