22.04.24

På kick-off mødet præsenterede de forskellige aktører de forskningsprojekter, der indgår i programmet, samt de forventede resultater og milepæle.

Dagen blev derudover brugt på at sparre med hinanden, idegenerere samt videreudvikle projekterne ligesom juridisk afdeling gav vigtige råd.

Formålet med CAAIR (Collaboration on Applied AI Research and Digital Innovation in Healthcare) er at udvikle, teste og implementere evidensbaserede kliniske værktøjer til tidstro analyse af persondata samt undersøge, hvordan disse kan understøtte sundhedspersoner i patientbehandlingen. De analytiske værktøjer kan yde beslutningsstøtte til kliniske kerneopgaver bl.a. forebyggelse, pleje, diagnostik og prognosticering.

- Vi er begejstrede for at markere starten på dette forskningsprogram, der har potentiale til at revolutionere, hvordan sundhedspersoner anvender data til at træffe informerede beslutninger i patientbehandlingen. Dermed kan CAAIR bidrage til transformationen af sundhedsvæsenet, udtaler leder af forskningsprogrammet, Marianne Johansson Jørgensen.

- Ved at samle eksperter fra forskellige områder håber vi på at skabe evidensbaserede innovative løsninger, der kan gavne både sundhedspersonale og patienter.

For mere information om forskningsprogrammet og information om hvordan du/I bliver en del af programmet, kontakt venligst leder af forskningsprogrammet, Marianne Johansson Jørgensen.

Kontakt

Marianne Johansson Jørgensen

Sundhedsfaglig forskningsleder
Forskningsenheden, Regionshospitalet Horsens
Tlf. 2963 4034
maijor@rm.dk