02.02.24

På billedet er det Lena (i midten) omgivet af sit team af vejledere. Fra venstre er det Stina Lou, DEFACTUM, Lise Brogaard, Aarhus Universitetshospital, Ole Kierkegaard, Regionshospitalet Horsens og Lone Hvidman, Aarhus Universitetshospital. Hovedvejleder Niels Uldbjerg, Aarhus Universitetshospital, var forhindret i at være med på billedet.

 
På det smukke Horsens Kunstmuseum, omgivet af Kvium-kunst, forsvarede læge Lena Have Rosvig, Kvindesygdomme og Fødsler, den 2. februar på fornemste vis sin ph.d.-afhandling 'Video-assisted debriefing for major postpartum haemorrhage'.
 
Lenas forskning tager udgangspunkt i, hvordan systematisk debriefing med brug af videooptagelser kan bruges til at forbedre kvaliteten og samarbejdet imellem medarbejderne på Fødegangen – og i mødet med patienten og de pårørende.
 
Det er virkelige fødselsforløb, som er blevet videofilmet på henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Horsens, naturligvis med samtykke fra alle medvirkende.
 
Efterfølgende har medarbejderne set videoklippene igennem for at kunne give hinanden feedback og drage læring sammen i fællesskab.
 
Et kæmpe tillykke til Lena.