22.03.24

Akutafdelingens nye chefsygeplejerske har været leder i Horsens Kommune igennem de seneste tre år og har ligeledes både leder- og koordinatorerfaring med sig fra hospitalsvæsenet.

Barbara Baden har senest været konstitueret som områdeleder i Horsens Kommune, Plejebolig Øst, og har tidligere været daglig leder af Ceres plejebolig og daghjem inden for samme organisation. Den nye chefsygeplejerske har således erfaring med både at lede medarbejdere og ledere.

På Sygehus Lillebælt har Barbara Baden bl.a. været ansat som souschef og flowkoordinator.

- Med Barbara får Akutafdelingen en eftertænksom chefsygeplejerske, som er dygtig til at skabe relationer og til at sikre god dialog med og mellem medarbejdere og ledere - og for hvem det er naturligt i sin ledelsesstil at have nærhed til klinikken, siger sygeplejefaglig direktør Mette Ringtved om ansættelsesudvalgets valg af Barbara Baden til jobbet som chefsygeplejerske.

- Barbara kommer med en indsigt i det kommunale område, som uden tvivl vil komme både Akutafdelingen og hele hospitalet til stor gavn i vores arbejde med udvikling af de gode patientforløb og samarbejdet på tværs af sektorerne. Barbara er vant til at arbejde på tværs af en organisation og har stor opmærksomhed på snitflader og samarbejdspartnere. I udvælgelsesforløbet så vi, hvordan Barbara besidder et usædvanligt ledertalent, og vi mener, at Barbara har det, der skal til for - sammen med cheflægen og resten af lederteamet i Akutafdelingen - fortsat at sikre en Akutafdeling, hvor patienterne møder en høj grad af faglighed og imødekommenhed, og hvor medarbejderne får en stærk tilknytning via medinddragelse og stærke relationer, siger Mette Ringtved.

Ambitiøs på patienternes vegne

Selv beskriver Barbara Baden sig som ambitiøs, målrettet og med en vedvarende stræben efter at gøre sit arbejde endnu bedre til gavn for patienterne og det gode arbejdsmiljø på afdelingen og hospitalet som helhed.

På Akutafdelingen kommer hun til at udgøre afdelingsledelsen sammen med cheflæge Klaus Birkelund Johansen. Afdelingen har ca. 150 ansatte og håndterer flere end 35.000 patientforløb om året.

Foruden uddannelsen til sygeplejerske har Barbara Baden bl.a. også en uddannelse i forbedringsledelse fra Horsens Kommune, ligesom hun har gennemgået talentprogrammet for ledelse, retning, lederskab og relationer fra Sygehus Lillebælt.

Privat bor Barbara i Horsens med sin mand og tre børn.

Hospitalsledelsen glæder sig meget til det fremtidige samarbejde med Barbara og byder hende varmt velkommen til Akutafdelingen og som en del af afdelingsledelseskredsen ved Regionhospitalet Horsens.

Kontakt

Mette Ringtved

Sygeplejefaglig direktør
Tlf. 7842 5062
MERJNS@rm.dk