23.04.24

Forskningens Døgn7LILLE.jpg

Eleverne hørte en række forskere fortælle om deres projekter – og hvordan den nye viden, som de er med til at skabe, i sidste ende skal komme patienterne til gode.
 
Eleverne prøvede bl.a. Virtual Reality-briller til at træne håndtering af et hjertestop. De gennemførte også fysiske tests, som kan bruges til at undersøge patienter før og efter en knæ- og hofteoperation, og de var med til at afprøve ultralyd til hurtigere diagnosticering af patienter med akutte tilstande.
 
Mindfulness, mønstre i sundhedsdata og optimering af tarmkræft-behandling (via kikkertundersøgelser mv.) var ligeledes blandt de forskningsprojekter, som eleverne blev klogere på under deres besøg.
 
- Tak til alle, som besøgte standene, og alle, som veloplagt viste deres projekter frem. Vi er stolte af sådan en dag, som viser bredden i de mange forsknings- og udviklingsprojekter, som vi arbejder med på Regionshospitalet Horsens, siger forskningsleder og cheflæge Else Marie Vestergaard.
 
Arrangementet blev gennemført som en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag.
 

Forskningens Døgn1LILLE.jpg

Forskningens Døgn6LILLE.jpg

Forskningens Døgn4LILLE.jpg

Forskningens Døgn2LILLE.jpg

Forskningens Døgn5LILLE.jpg

Forskningens Døgn3LILLE.jpg

Forskningens Døgn8LILLE.jpg