Præsentation af afdelingen

Fysio- og Ergoterapien, Ernæringsklinikken og Livsstilscenter Brædstrup (link til LIV hjemmeside) er organiseret med fælles afdelingsledelse. Hjælpemidler som rummer vores hjælpemiddeldepot på Regionshospitalet Horsens, er en del af Fysio- og Ergoterapien.

I Fysio- og Ergoterapien er der ca. 65 ansatte af forskellige faggrupper, det er diætister, fysioterapeuter, ergoterapeuter, serviceassistenter og sekretærer. Vores vigtigste opgave er at bidrage til sammenhængende patientforløb for patienter der er indlagte eller kommer ambulant på hospitalet. Fysio- og Ergoterapeuterne er organiseret i specialer og tilknyttet bestemte afdelinger, hvor vi bidrager med undersøgelse og vurdering af funktionsevne, behandling og træning samt tværfagligt og tværsektorielt samarbejde.

Vision og strategi

Regionshospitalet Horsens ønsker at være attraktiv både som arbejdsplads og behandlingssted. Hospitalet har derfor udviklet en strategi for, hvordan vi i fællesskab får skabt fremtidens attraktive arbejdsplads og hospital for både medarbejdere, patienter, pårørende, studerende og samarbejdspartnere. Strategien fokuserer på "Mere menneske", "Større sammenhæng", " Mere faglighed" og "Stærkere relationer".

Læs mere om Regionshospitalet Horsens strategi og de fire strategispor

Vision og strategi for Fysio- og Ergoterapien er en lokal udmøntning af hospitalets strategi. Vores særlige indsatser inden for de fire strategispor er:

Mere menneske

Onboarding

  • Vi vil have en struktureret tilgang til onboarding af nye medarbejdere. Det skal være med til at sikre, at den nye medarbejder hurtigt bliver en del af afdelingens sociale og faglige netværk og får oplevelsen af at blive en værdifuld del af det daglige arbejde.

Tilknytning

  • Vi vil arbejde bevidst med tilknytning af alle medarbejdere.

Faglige og personlige kompetencer

  • Vi vil have fokus på i højere grad at sætte den enkelte medarbejders faglige og personlige kompetencer i spil i løsningen af opgaver.

Større sammenhæng

Balance mellem opgaver og ressourcer

  • Vi vil arbejde kontinuerligt med at sikre, at det er de rigtige opgaver, som løses i relation til de ressourcer, som er til rådighed.
  • Vi vil tilgodese individet med hensyntagen til gruppen.

"Sammen om opgaven"

  • Vi vil bidrage til en bæredygtig organisering af patientopgaverne med anvendelse af tværprofessionel ekspertise, hvor vi samskaber med vores forskellige monofaglige kompetencer.

Mere faglighed

Målrettet dokumentation

  • Vi vil opdatere og udvikle dokumentationen således, at den bliver kortfattet og målrettet, har et minimalt tidsforbrug, bidrager til sammenhængende patientforløb i dokumentationen og understøtter en samlet tværfaglig patientjournal.

Faglig udvikling

  • Vi vil understøtte faglig udvikling på både individ- og gruppeniveau ved brug af intern og ekstern læring.

Innovation og forskning

  • Vi vil være forandringsparate og innovative i forhold til at bidrage til at løse opgaver på nye og anderledes måder.
  • Vi vil sikre en høj faglig kvalitet igennem brug af evidensbaseret viden og forskningsresultater.

Stærkere relationer

Sociale og faglige tiltag og arrangementer

  • Vi vil afholde sommerseminar og nytårskur.
  • Vi vil prioritere faglige tiltag og arrangementer på tværs af fag, afdelinger og sektorer.

Medie og kommunikation

  • Vi vil synliggøre og profilere Fysio- og Ergoterapien, så vi danner stærkere relationer og bliver efterspurgt af vores netværk. Bidrage til, at vi har et godt omdømme hos patienter, pårørende, borgere og samarbejdspartnere.