Hvordan ser en bevidst udviklende organisation ud i praksis?

Her kan du gå på opdagelse i, hvordan det konkrete arbejde i hverdagen ser ud på Kvindesygdomme og Fødsler, Regionshospitalet Horsens, og hvordan det opleves at være en del af. Du kan bl.a. lære mere om:

  • Dynamiske tværfaglige teams omkring udvikling
  • Trivselsteams
  • Fra fastholdelse til berigende begejstring ved at lede udvikling
  • Ledelse af udvikling i hverdagen

Dynamiske tværfaglige teams omkring udvikling

I denne video møder du sygeplejerske Dorthe Voss og funktionsansvarlig overlæge Lotte Dahl Jensen, der fortæller, hvordan det opleves at være en del af en bevidst udviklende organisation og "vi må godt"-tilgangen til udvikling. I Fertilitetsklinikken teamer de tværfagligt op omkring udvikling og opgaver. Derfor er der små dynamiske teams, der kan ændre sig løbende alt efter, hvad udviklingsopgaven har brug for. Tilgangen giver arbejdsglæde og engagement – prøv at lægge mærke til, at det skinner igennem i deres måde at fortælle på!

Medarbejdere står for trivselsteams

På nogle arbejdspladspladser er tankegangen, at det er ledelsens ansvar og opgave at sørge for, at medarbejderne trives. I Kvindesygdomme og Fødsler har de skabt en struktur omkring trivsel, der understøtter, at den enkelte i højere grad er medskaber af egen trivsel - og har et rum til samtaler om trivsel i fællesskab med kolleger.

Det kan være svært for ledere med et stort ledelsesspænd at fange, hvis den enkeltes trivsel er under pres. Med trivselsteams er der flere kolleger, der kan fange mistrivsel i tide og kalde på ledelse, hvis der er behov for det.

Vicechefjordemoder Thea Teglbjerg fortæller i videoen om, hvad trivselsteams gør, hvad erfaringerne er, samt hvordan trivselsteams kan være en hjælp i god onboarding af nye medarbejdere:

Tværfaglige fagteams tilpasser sig agilt i forhold til udfordringer

I denne video kan du møde et tværfagligt fagteam, der har mulighed for at handle resilient på udfordringer. Det kan de, fordi de selv har friheden til at tage beslutninger og ændre f.eks. arbejdsgange.

"Ting ændrer sig hele tiden og vi kan hurtig tilpasse", siger sygeplejerske Malene Maria Olesen, overlæge Susanne Grelsen og sekretær Louise Amanda Jonshøj. De giver udtryk for, at det er en stor tilfredsstillelse og giver arbejdsglæde selv at kunne ændre det, der ikke fungerer. Derudover har de fået et langt større indblik i hinandens faggrupper.

En vej til selvorganisering

Selvorganisering er et af de fire elementer, der understøtter resiliens.

Hør Dina og Sussi fortælle om deres vej til at blive et selvorganiserende team. En vej der ikke er uproblematisk, men fyldt med udfordringer, svære følelser og hårdt arbejde. Podcasten er lavet af Rasmus Mandsberg fra Change the Beat.