Kontaktforum udgøres af Kontorchefen for Sundhedsuddannelser (formand Mads Skipper), UKOer ved regionens hospitalsenheder inkl. Psykiatri og Social, repræsentanter fra HR afdelingen på hver hospitalsenhed (Marie Kjær Sørensen fra RHH), en uddannelseslæge fra hver hospitalsenhed med kendskab til videreuddannelsen, relevante medarbejdere fra sundhedsuddannelser, en repræsentant fra Nordjylland, repræsentant(er) fra den postgraduate del af CESU og leder af MidtSIM. Repræsentanter fra Aarhus Universitet, Almen praksis og andre relevante aktører inviteres efter behov.
Formålet er informations- og erfaringsudveksling mellem hospitalsenhederne og Kontoret for Sundhedsuddannelser i Region Midtjylland vedrørende planlægning, koordinering og gennemførelse af lægelig videreuddannelse.
Hovedopgaverne er derfor at øge muligheden for koordinering, samarbejde og erfaringsudveksling om udfordringer og løsninger på tværs af de forskellige enheder i regionen vedrørende den lægelige videreuddannelse. At drøfte og bidrage til vidensdeling om administrative, lovmæssige og andre relevante ændringer, som berører den lægelige videreuddannelse. Kontaktforum har ingen formel beslutningskompetence. Kontaktforum afholder møder tre gange årligt.
UKOer, PKLer og medarbejdere fra Videreuddannelsessekretariatet (VUS) mødes fire gange årligt til VUS-PKL-UKO-temadage. Formålet er pædagogisk udvikling, vidensdeling og samarbejde mellem
deltagerne. Første del af mødet ledes af vores to nye ledende kliniske lektorer Flemming Randsbæk og Susanne Nøhr henholdsvis ansat med ansvar for den postgraduate lægelige kompetenceudvikling ved Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Anden del af mødet ledes af Mads Skipper, Sekretariatschef for VUS.
Dette forum består af Kontorchef for MidtSIM, MidtSIMs sekretær, uddannelseskoordinatorer for simulation, UKOer og leder af HR uddannelse i Region Midt. Formålet er at skabe et forum på det operationelle niveau, der har til opgave at effektuere styregruppens beslutninger og fremme den fælles koordinering på tværs af regionen. Det ledes og sekretariatsbetjenes fra MidtSIM og har indstillingsret til styregruppen. Netværksforum mødes cirka fire gange årligt.
Hver af de tre videreuddannelsesregioner, Nord, Syd og Øst, har et Regionalt Råd for Lægers Videreuddannelse
Formålet er at sikre en høj kvalitet i den lægelige videreuddannelse og anvendelse af relevante pædagogiske metoder, herunder udvikling af nye, samt at sikre en løbende tilpasning af uddannelseskapaciteten.
Rådets opgaver er at rådgive Region Midtjylland og Nordjylland om den lægelige videreuddannelse. Hertil kommer en række andre opgaver, bl.a. at træffe beslutning om fordeling af lægelige uddannelsesforløb inden for videreuddannelsesregionen, godkendelse af uddannelsesafdelinger og tilrettelæggelse af uddannelsesforløb i den kliniske basisuddannelse og speciallægeuddannelse. Rådet mødes fire gange årligt. Berit Skjødeberg Toftegaard (UKO) er udpeget som repræsentant for uddannelsesgivere. Christian Møller (UAO medicinsk afdeling) er suppleant.
Udvalgene har til formål at drøfte spørgsmål vedrørende lægelig videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord under balanceret hensyntagen til uddannelse og drift inden for specialet. Udvalgene bidrager med at sikre en ensartet, høj kvalitet i speciallægeuddannelsen, at inddrage ledelsessystemet på hospitalsenhederne i relevant omfang og at garantere, at videreuddannelse gennemføres i overensstemmelse med rammer udmeldt af Sundhedsstyrelsen, DRRLV, Region Midt og Nord. Drøftelserne i det specialespecifikke uddannelsesudvalg skal bidrage til og danne grundlag for, at specialets PKL kan indstille uddannelsesforløb (sammensætning og fordeling af lægelige uddannelsesstillinger) og uddannelsesprogrammer til godkendelse i DRRLV. Udvalgene er sammensat af PKL (formand) og UAO. På medicinsk afdeling repræsenteres nogle af subspecialerne af andre overlæger end UAOer. I de enkelte udvalg deltager i øvrigt UKYLer og en repræsentant fra de uddannelsessøgende i videreuddannelsesregionen og den AC-fuldmægtig fra VUS, der sekretariatsbetjener specialet. Læs mere om Uddannelsesudvalg
I Videreuddannelsesregion Nord er der nedsat et udvalg under DRRLV. Udvalgets opgave er at godkende indstillede uddannelsesprogrammer på vegne af Det Regionale Råd. Udvalget holder møder ca. 6 gange årligt.
Det Regionale Råd orienteres om udvalgets beslutninger og alle godkendte programmer offentliggøres på Videreuddannelsen Nords hjemmeside. Videreuddannelsesregion Nord har bestemt, at alle uddannelsesprogrammer skal opdateres hvert tredje år for at sikre, at de er tidssvarende.
UKO er medlem af dette udvalg i kraft af kursusledelse og gennemgående underviser på det regionale kompetenceudviklingskursus for UKYLer og DYNAMUer. Udvalget mødes 2 gange årligt med det formål at evaluere, justere og videreudvikle på kurserne, der er målrettet uddannelsesgiverne. Læs Kommissorium Udvalget for Udvikling af Uddannelsesgivende (UUU)
UKOer i Videreuddannelsesregion mødes i videreuddannelsesregionen et par gange om året. Der planlægges 1 årligt symposium for UKOer.
Der nedsættes løbende ad hoc grupper som arbejdsgruppe og baggrundsgruppe for revision af speciallægeuddannelsen, forskningsgruppe for ny 360 graders spørgeramme, planlægningsgruppe for Medicinsk Uddannelseskonference23 (MUK23) etc.
Human First er et partnerskab på sundhedsområdet mellem VIA University College, Region Midtjylland, Aarhus Universitet og kommunerne. Ambitionen bag Human First er at styrke forsknings- og uddannelsesindsatsen både på professions- og universitetsuddannelserne på sundhedsområdet. Læs evt. mere om Human First og indsatsområder på www.human-first.org. UKO repræsenterer Region Midt i 2 af 3 arbejdsgrupper under Human First tredje indsatsområde, som er ”Sammenhæng mellem den teoretiske uddannelse og de praktiske uddannelsesforløb”. Den ene arbejdsgruppe arbejder med interprofessionel træning. Den anden arbejdsgruppe UKO er engageret i arbejder med Transition i uddannelse – vekselvirkning mellem teori og praksis. En tredje arbejdsgruppe har fokus på transition fra studieliv til arbejdsliv.
UKO repræsenterer Aarhus Universitet i koordinationsudvalget for det overordnede indsatsområde.