Tidlig opsporing og sufficient behandling af underernæring er afgørende for at forbedre patienters livskvalitet og helbred, samt forebygge komplikationer, der ofte kræver indlæggelse.
Som led i ernæringsugen kickstartes implementeringen af den nye regionale retningslinje: Underernæring hos indlagte og ambulante patienter, regional retningslinje
Formålet med den regionale retningslinje er;
- At opspore ernæringsrisiko
- At forebygge og behandle underernæring
- At give patienter i risiko for underernæring en målrettet ernæringsbehandling
- At skabe høj kvalitet og sammenhæng i indsatsen for opsporing, behandling og opfølgning af patienter i ernæringsrisiko.
Selvom ernæring er en Sygeplejefaglig kerneopgave, er det tværfaglige samarbejde helt essentiel. Det er gennem vores tværfaglige fællesskaber, at vi sikrer den rette behandling af de patienter, som der vurderes i risiko for underernæring.
Om du er Læge, sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut, klinisk diætist eller social- og sundhedsassistent, så har dine kompetencer betydning for den enkelte patient.
Sidst men ikke mindst er det den gode ernæringsplan, som vores samarbejdspartnere i praksis og kommune skal kunne bruge når borgeren kommer hjem. Således de kan følge den indsats, vi har startet, til dørs.
Den nye retningslinje betyder ændring i nogle arbejdsgange og derfor har forberedelserne været undervejs siden juni. I uge 44 underviser to af vores dygtige kliniske diætister ernæringsnøglepersonerne, så I ude i afdelingerne har gode kræfter at trække på, når vi sætter fælles spot på ernæringsområdet. I EPJ vil den nye SFI være klar til brug i uge 45 og blive en del af basisjournalen, som bekendt også kommer i november.
Mere information kan findes på intranettet: Ernæringsuge i uge 45
Kontakt
Stine Rønsholdt Hansen
Kvalitetskonsulent
Tlf. 2081 1013
stinhase@rm.dk
Betina Ørbæk Sørensen
Sundheds-IT konsulent
Tlf. 4032 6205
betinser@rm.dk