14.05.25

I forbindelse med palliationsmåneden stod Enhed for Lindrende Behandling tirsdag den 13. maj for en række korte undervisningsseancer, som bidrog med ny viden, inspiration og reflektion om basal palliation. 
 
Undervisningsseancerne var tilrettelagt som drop-in undervisning både for medarbejdere fra praksis, klyngekommunerne og fra hospitalet.
 
Enheden for Lindrende Behandling består af sygeplejersker, læger, fysioterapeuter, psykologer og en hospitalspræst, som tilsammen har kompetencerne og erfaringen til at varetage den specialiserede palliative indsats.
 
På dagen underviste teamet deres kolleger i:
  • Eksistentiel og åndelig omsorg, hvordan taler vi med patienten om det?
  • Pårørende til alvorligt og syge og døende patienter findes i flere afskygninger, men ens for dem alle er et behov for at set og anerkendt.
  • Berøring og rolige hænder.
  • Når vi (som sundhedspersonale) står i det svære.
  • Delirium hos den palliative patient.
  • Smerter hos patienter med livstruende sygdom.
Hele maj måned sætter vi på Regionshospitalet Horsens - sammen med Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder Kommuner og almen praksis - et særligt fokus på palliation til patienter med livstruende sygdom.
 
Og det gør vi, fordi vi gerne vil blive endnu bedre til at fremme livskvaliteten for patienter og familier, som står over for de særlige udfordringer, der ofte er forbundet med alvorlig sygdom.
 
Det talstærke fremmøde ved drop-in undervisningen viste da også vigtigheden af og engagementet i at skabe livskvalitet for patienter med alvorlig sygdom.
 

Oplægsholderne fra Enhed for Lindrende Behandling.

Kontakt

Anne Kirstine Revsbeck

Kvalitetskonsulent
Tlf. 2033 4209
anrevs@rm.dk