01.03.25
I workshoppen deltog både klyngekommuner, almen praksis, hospitalet og Aarhus Universitetshospital.
Workshoppen blev gennemført på tværs af både sektorer og fag med det formål både at styrke samarbejdet og komme hele vejen rundt om patientløb, hvor borgere er i risiko for amputation.
Deltagerne fra henholdsvis klyngekommunerne, almen praksis, Aarhus Universitetshospital samt regionshospitalet Horsens arbejdede i grupper med at identificere centrale opgaver, aftaler og kommunikationsveje, der kan styrke det tværsektorielle samarbejde.
Det langsigtede mål er at opspore tidlige symptomer på kritisk iskæmi, sikre hurtig reaktion og iværksætte den rette behandling for at undgå amputation.
Deltagerne identificerede flere centrale forbedringsområder:
- Styrkelse af kompetencer hos frontpersonale, herunder hjemmepleje og hjemmesygepleje, så de tidligt kan identificere tegn på kritisk iskæmi.
- Udvikling af et fælles værktøj, der tydeligt illustrerer patientens forløb afhængigt af symptombilledet. Værktøjet skal understøtte en ensartet og hurtig indsats hos både hjemmesygeplejen og almen praksis.
- Forbedring af vidensdeling og kommunikation mellem kommune, almen praksis og hospital for at sikre en sammenhængende indsats. Gruppen drøftede bl.a., at billeddokumentation af sår via Plejenet kan understøtte den karkirurgiske udredning og bidrage til hurtigere diagnostik og behandlingsstart.
Tværfaglig og tværorganisatorisk deltagelse med faglige oplæg
På dagen bød chefsygeplejerske Birgitte Bigom fra Ortopædkirurgi velkommen, hvorefter flere oplægsholdere gav faglige perspektiver på udfordringer og løsninger:
- John Tygesen, praksiskonsulent og praktiserende læge
- Kristoffer Lindvig, afdelingslæge, Ortopædkirurgien
- Caroline Sophie Najbjerg Odderskov, afdelingslæge, Karkirurgisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital
Resten af eftermiddagens program bestod af gruppearbejde, hvor deltagerne arbejdede med idéudvikling gennem en manøvreøvelse samt et svømmebanediagram, der gav overblik over, hvornår i forløbet de forskellige faggrupper har en opgave.
Kontakt
Anne-Mette Viberg Sørensen
Kvalitetskonsulent og projektleder for Sikkert OP flow
Tlf. 2327 7006
anvije@rm.dk.
Sarah Gade Olsen
Sundhedsfaglig konsulent
Tlf. 2169 4545
saraoles@rm.dk