Om afsnittet
Vores afsnit består af forskellige faggrupper og vores afdeling bærer præg af godt tværfagligt samarbejde med en flad struktur og rigtig godt arbejdsmiljø.
I Bedøvelse og Operation finder du følgende faggrupper:
- Anæstesilæger
- Læger i introduktionsstilling til anæstesi
- Hoveduddannelseslæger i Anæstesi
- Anæstesisygeplejersker
- Anæstesikursister
- Operationssygeplejersker
- Serviceassistenter
- Op-tekniker
Vores afsnit er døgnåbent alle ugens 7 dage, med forskellige mødetider.
Læs mere om hvad vores medarbejder siger om vores afsnit:
https://www.fagperson.regionshospitalet-horsens.dk/job-og-uddannelse/job/
Organisering
I Bedøvelse og Operation er der flere forskellige faggrupper ansat. Antallet af ansatte varierer, da der løbende er både sygeplejersker og læger i uddannelsesforløb.
Funktionsledelsen i afdelingen består af 2 oversygeplejersker og 1 overlæge.
Overlæge |
Rasmus Nyboe |
Telefon: 78 42 55 13 |
Anæstesien |
Oversygeplejerske |
Anette Rytter Jensen |
Telefon: 78 42 53 21 |
Operation |
Oversygeplejerske |
Lene Kragsig Broch-Mikkelsen |
Telefon: 78 72 53 25 |
I afdelingen er der udviklingssygeplejersker, klinisk koordinatorer, specialeansvarlige sygeplejersker samt kliniske vejledere. Derudover har flere af sygeplejerskerne i afdelingen forskellige ansvarsområder inden for bl.a. hygiejne, forflytning, uddannelse mm.
Afdelingen har 1 tillidsrepræsentant og 2 arbejdsmiljørepræsentanter.
Anæstesisygeplejerske
Vores bedøvelsesafsnit består af dedikerede og engagerede anæstesisygeplejersker, der spænder bredt i alder og erfaring. Vores fokus i hverdagen er at skabe gode og effektive forløb for vores patienter, som alle skal føle sig mødt af omsorg og dygtighed.
Vores hverdag byder på faglige udfordringer og er meget varieret i form af bedøvelser, assistance ved akutte kald for både børn og voksne. Vi har lange og korte, elektive og akutte anæstesier med både GA, sedationer og spinal- samt lokalanæstesi til både små og store operationer inden for specialerne gynækologi/obstetrik, ortopæd- og organkirurgi (herunder endoskopier) til patienter i ASA-grupperne 1-4. Ydermere bedøver vi til ECT- behandlinger, og en gruppe af specialoplærte anæstesisygeplejersker udfører præanæstesiologiske tilsyn i Klinik for Forundersøgelse og Bedøvelse.
Vores afdeling er kendetegnet med en flad organisatorisk struktur, hvor der mono- og tværfagligt arbejdes tæt sammen med respekt for den enkeltes faglighed.
Vi prioriterer faglig udvikling via `5 faglige minutter´ hver fredag morgen og vi har flere gange årligt simulationstræning på Operationsafsnittet, fødegangen og i Akutafdelingen. Vi har foruden vores specialeansvarlige anæstesisygeplejersker også vores egen udviklingssygeplejerske, der bl.a. arbejder med implementeringen af Fundamentals of Care som rammen for sygeplejen.
Vi har generelt et stor fokus på uddannelse og kompetenceudvikling og vores engagerede team af vejledere er tovholdere for vores anæstesikursister. Vi bidrager alle til, at kursisterne har et trygt og lærerigt uddannelsesforløb og derudover modtager vi eksterne anæstesikursister, ambulanceredderelever, intro- og Hoveduddannelseslæger i anæstesi m.m.
Vi laver vagtplan i MyPlan, hvor man har mulighed for at ønske og have indflydelse på planlægning af arbejdstid og har derudover et fast helligdagsrul.
Operationssygeplejerske
Operationsafsnittet bestå af dedikerede og omsorgsfulde operationssygeplejersker. Alle med forskellige anciennitet og alder.
Vi yder sygepleje og omsorg til patienter fra flere forskellige kirurgiske specialer (ortopædkirurgiske, organkirurgiske, gynækologiske/obstetrik), til mennesker i alle aldersgrupper, med forskellig kulturel baggrund, behov og problemstillinger samt i forskellige stadier af sundhed og sygdom. I Afsnittet indebærer arbejdet som operationssygeplejerske både elektive, akutte, kritiske og komplekse patientforløb.
Som operationssygeplejerske indgår vi i et tæt professionelt samarbejde med specialiserede kirurger, specialuddannede anæstesilæger og sygeplejersker, hvor vi indtager en aktiv rolle og bidrager til en professionel fremdrift i samarbejdet.
Vores operationsområde er et højrisiko-område med særlig fokus på patientsikkerhed. Vi arbejder derfor med et konstruktivt tværfagligt samarbejde, hvor vi flere gange årligt har simulationstræning.
Vi prioriterer faglighed og har hver mandag morgen '5 faglige minutter', og hver fredag morgen arbejder vi med en case fra vores hverdag.
Vi udvikler vores specialkundskaber ved hjælp af kompetencekort både for den ikke-erfarne og den erfarne operationssygeplejerske, herunder håndtering af højteknologisk specialudstyr, kommunikation og overblik da dette har stor betydning for kontinuiteten og den samlede kvalitet i patientforløbet.
Vi laver vagtplan i MyPlan, hvor man har mulighed for at ønske og have indflydelse på planlægning af arbejdstid.
Op-tekniker
Vores afsnit har ansat en Op-tekniker, der har forskellige ansvarsområder med bl.a. vedligeholdelse af udstyr. Samtidig er vores Op-tekniker ekspert inden for lejring, gipsning og har stor know how, når f.eks. udstyr melder fejl.
Servicemedarbejder
Bedøvelse og Operation har servicemedarbejdere, der uundværlige i en produktiv dagligdag. Vores serviceteam sørger for, at skabe og skuffer er fyldte og sikre at hvis en vare mangler, at den bliver bestilt hjem. Derudover hjælper de med rengøring, transport af patienter og meget andet i dagligdagen.
Klinik for Forundersøgelse og bedøvelse
I klinik for forundersøgelse til bedøvelse tilses patienter, der skal bedøves i vores afsnit. Vi har 2 anæstesisygeplejersker, der har deres daglige ansættelse i klinikken. Derudover bidrager anæstesilæger og anæstesisygeplejersker fra afdelingen også til den daglige drift af klinikken.
Den er en koordinerende anæstesisygeplejerske i anæstesiambulatoriet har bl.a. følgende funktioner:
- Kvalitetssikring og udvikling.
- Samarbejde.
- Bookplan.
- Præanæstesiologiske samtaler i lighed med de øvrige anæstesisygeplejersker i anæstesiambulatoriet.
Arbejdsopgaver for anæstesisygeplejersker består bl.a. af:
- Præanæstesiologiske samtaler med ASA I-II patienter i henhold til vejledningen.
- (kan i samarbejde med anæstesilægen varetage forundersøgelsen af enkelte ASA 3-patienter).
- Informere om anæstesiforløbet.
- Bestille diverse prøver i henhold til vejledningen.
- Udlevere relevant skriftligt materiale.
Socialt
I Bedøvelse og Operation værnes der meget om, at afdelingen er et godt sted at være. Der arrangeres årligt en sommerfest og julefrokost og ad hoc forskellige ture f.eks. biograftur. Det er vigtigt for vores afsnit, at man føler sig velkommen og ser sociale events som en god mulighed for at lære sine kollegaer at kende i en anden kontekst.
Onboarding
På Regionshospitalet Horsens har man implementeret et Onboarding program for nyansatte.
Dette program er også veletableret i Bedøvelse og Operation. Alle nye medarbejdere inviteres til at deltage i programmet hvor formålet er, at man som ny medarbejder hurtigt bliver en del af afsnittets sociale og faglige netværk og oplever at blive en værdifuld del af det daglige arbejde og opnår selvstændig handlekompetence.
Onboarding-programmet har desuden et bredere fokus, der understøtter hospitalets nye strategi med fokus på medarbejdere, kultur og værdier.
God onboarding af nye medarbejdere er lederens ansvar, men alle kolleger bidrager i de faglige og sociale netværk som mentorer eller ved at træne andre kolleger i redskaber og metoder i Onboarding-programmet.
Formålet med Onboarding-programmet er:
- Øge jobtilfredshed.
- Fastholde motivation.
- Større engagement i arbejdet.
- Lavere medarbejderomsætning.
- Mere værdifulde faglige præstationer.
- Mindre stress.
To centrale elementer i Onboarding-programmet er potentialesamtaler og mentorordning.
I Bedøvelse og operation arbejdes der på at oplære en bred vifte af mentorer, så alle bliver klædt på til at tage godt imod nye kollegaer.
Uddannelse
I afsnittet Bedøvelse og Operation, er der løbende anæstesikursister, læger i uddannelsesforløb, ambulanceredderelever og sygeplejestuderende i uddannelsesforløb.
Læs mere om de forskellige uddannelser her
Derudover tilbyder Bedøvelse og Operation også kompetenceudvikling, efter- og videreuddannelse i form af:
- Simulationstræning der gennemføres af afdelingens simulationsinstruktører.
- PVK med ultralyd – lokalt kursus.
- Kompetencekort for den erfarende operationssygeplejerske.
- Diplommodul for kliniskvejledere.
- Masteruddannelse for kliniskeudviklingssygeplejersker og specialeansvarlige sygeplejersker.
Sygeplejefaglig udvikling
I Bedøvelse, Operation og Intensiv vægtes sygeplejefaglig udvikling højt. Sygeplejen faciliteres af de klinisk forankrede sygeplejersker i særlige funktioner, specialeansvarlige- og udviklingssygeplejersker samt klinisk sygeplejespecialist.
Specialeansvarlige sygeplejersker i Bedøvelse, Operation og Intensiv
De specialeansvarlige sygeplejersker, med tilknytning til de forskellige afsnit, arbejder med kvalitetssikring og udvikling af evidensbaseret sygepleje til gavn for patienter og pårørende. De er ansat kliniknært for derigennem at være med til at sikre kliniknær sygeplejefaglig udvikling. De specialeansvarlige sygeplejersker udarbejder evidensbaserede instrukser/retningslinjer og patientforløbsbeskrivelser på baggrund af litteraturstudier, audits og andre analyser for bl.a. at sikre høj patientsikkerhed i udførelsen af procedurer. De specialeansvarlige sygeplejersker initierer kvalitetsudvikling af klinisk praksis og medvirker til at forbedre arbejdsgange. De specialeansvarlige sygeplejersker har et tæt samarbejde med afdelingens kliniske udviklingssygeplejersker og klinisk sygeplejespecialist
Udviklingssygeplejersker
Udviklingssygeplejerskerne i Bedøvelse, Operation og Intensiv er forankret i klinikken og arbejder med udvikling som udspringer af det kliniske arbejde i eget afsnit, samt på tværs af Bedøvelse, Operation og Intensiv og på hospitalsniveau via forskellige fora. Udviklingsarbejdet tager udgangspunkt i både forskningsprojekter, forbedringsprojekter, udviklingsprojekter og implementering af nye tiltag.
I samarbejdet mellem chefsygeplejerske, klinisk sygeplejespecialist og de kliniske udviklingssygeplejersker er der udarbejdet en strategi for udviklingen af sygeplejen i Bedøvelse, operation og Intensiv. Denne strategi tager afsæt i hospitalets strategi og revideres løbende.
Læs mere om hospitalets strategi her
I Bedøvelse, Operation og Intensiv er `Fundamental of Care (FoC) valgt som sygeplejefaglig forståelses/-begrebsramme. De enkelte afsnit i Bedøvelse, Operation og Intensiv arbejder med FoC kliniknært via forskellige tiltag, bl.a. refleksion ud fra en patientcase.
I Bedøvelse, Operation og Intensiv understøtter udviklingssygeplejerskerne og klinisk sygeplejespecialist den kliniske patientnære sygepleje, med et innovativt sygeplejefagligt forskningsmiljø.
Klinisk sygeplejespecialist
I Bedøvelse, Operation og Intensiv er der ansat en forskningsansvarlig klinisk sygeplejespecialist, som understøtter både mono- og tværfaglig forsknings-, udviklings- og forbedringsprojekter på tværs af hele afdelingen. Den kliniske sygeplejespecialist er initiativtager og deltager i regionale, nationale samt internationale forskningsprojekter, der bidrager ind i Bedøvelse, Operation og Intensiv med forskningsbaseret evidens. 20% af tiden er den kliniske sygeplejespecialist desuden tilknyttet Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet.
Lægefaglig udvikling
Inden for det perioperative område foregår udvikling lægefagligt i flere områder:
- udvikling af regionale blok
- optimering patientforløb
- tværfagligt samarbejde med kirurger og akutafdeling
- flere forskningsprojekter
Udviklingen foregår på alle niveauer dvs. både funktionsledelser, speciallæger og uddannelsesøgende læger deltager aktivt i forbedringsarbejde.
Forskning
Klik på linket for at læse mere om forskning i Bedøvelse, operation og intensiv.