Lærings- og studiemiljø

I Fysio-og ergoterapien har vi et fælles studierum, som danner rammerne om samarbejdet imellem studerende i afdelingen.

Det er vigtigt, at studerende lærer at indgå i praksisfællesskabet og bliver en naturlig del af personalegruppen, samt at de oplever sig involverede. Med udgangspunkt i afdelingens værdigrundlag, er det vigtigt at vi lærer af hinanden og videndeler, hvilket gør, at alle er villige til at indgå i de studerendes læreproces.

Praktikken planlægges således at studerende samarbejder med udannede monofagligt personale inden for det speciale, hvor de er tilknytte. Herigennem skabes rutiner og trygge rammer for læring.

Vejledning og evaluering sker i samarbejde med klinisk underviser.

Fysioterapeutstuderende

De fysioterapeutstuderende vi har, kommer fra fysioterapeutskolen i Aarhus.

Vi har studerende på følgende semestre både forår og efterår:

  • semester (1 + 2 dage)
  • semester (8 uger)
  • semester (10 uger)

Vi har også af og til 7. semester studerende. Nogle i selvvalgt praktik, andre i forbindelse med deres bachelor projekt.

Organisering og tilrettelæggelse af den kliniske undervisning

Fysio- og Ergoterapien har et tæt samarbejde med hospitalets kliniske afdelinger. Terapeuterne indgår i et tæt tværfagligt samarbejde omkring patientforløbene. Studerende har et tæt samarbejde med medstuderende, fysioterapeut kolleger, klinisk underviser samt tværfaglige kolleger.

Den første uge af praktikken har hovedsigte på introduktion til Regionshospitalet, de kliniske afdelinger, Fysio- og Ergoterapien, kliniske-retningslinjer og EPJ (elektronisk patientjournal).

Interventionerne foregår hovedsageligt i de kliniske afdelinger, en mindre del foregår i Fysio- og ergoterapien i form af holdtræning og ambulant genoptræning.

De studerende vil arbejde med stigende selvstændighedsgrad i deres interventioner med patienterne, med udgangspunkt i det semester de er på og de læringsudbytter som knytter sig til semestret.

I hverdagen er der fokus på refleksion i forhold til interventionerne bl.a. i forbindelse med

dokumentation i EPJ og ved brug af den kliniske ræsonneringsmodel. Ved at bruge kliniske retningslinjer, evidens og refleksion får den studerende mulighed for at få lavet en kobling mellem den lærte teori og praksis.

Der vil være planlagt undervisning med forskellig fokus, men der vil også ad hoc tages emner op, som dukker op i løbet af praktikken.

Der bliver sammen med studerende fra andre uddannelser, som er i praktik på hospitalet, arrangeret 3 dage hvor de studerende går med hinanden på tværs af afdelinger og fag. For fysioterapeutstuderende gælder dette for studerende på 6. semester

Læs mere om fysioterapeutuddannelsen

Ved spørgsmål til praktik som fysioterapeutstuderende

Klinisk underviser i fysioterapi

Annette Linnet Borch
Mail: annette.borch@horsens.rm.dk
Telefon: 78 42 78 65

Ergoterapeutstuderende

I Fysio- og Ergoterapien modtager vi studerende fra ergoterapeutuddannelsen i Aarhus. De kommer i klinisk undervisning både forår og efterår på følgende semestre:

  • semester (1 uge)
  • semester (1 uge)
  • semester (10 uger)
  • semester (10 uger)
  • semester (6 uger) (Der er mulighed for at komme i valgfri praktik)

Organisering og tilrettelæggelse af den kliniske undervisning

Fysio- og Ergoterapien samarbejder med hospitalets kliniske afdelinger, og terapeuterne indgår i tværfagligt samarbejde omkring patientforløb. Studerende har tæt samarbejde med andre studerende, ergoterapeuter, klinisk underviser samt øvrige tværfaglige kolleger.

Der afholdes undervisning ved klinisk underviser samt ergoterapeuter tilknyttet specifikke kliniske specialer. Undervisningen planlægges og koordineres af klinisk underviser. Studerendes egne refleksioner og undringer inddrages gennem arbejde med videooptagelse, procesjournaler og refleksionsøvelser afhængigt af semester.

Ved at bruge kliniske retningslinjer, evidens og refleksion får den studerende mulighed for at få lavet kobling mellem den lærte teori og praksis.

I ugerne frem til midtvejsevaluering vil studerende varetage planlægning og behandling af patienter i tæt samarbejde med kliniske underviser. Efter midtvejsevaluering arbejder studerende gradvist mere selvstændigt.

Sammen med de øvrige kliniske undervisere og vejledere, har vi på 5. semester, et tværfagligt forløb over tre dage, hvor de studerende følges med hinanden på tværs af fag og afdelingen.

Læs mere om ergoterapeutuddannelsen

Ved spørgsmål til praktik som ergoterapeutstuderende 

Klinisk underviser i ergoterapi

Helle Krogstrup
Mail: Helle.Krogstrup@rm.dk
Telefon: 78 42 78 64

Erhvervspraktik

Det er muligt at komme i erhvervspraktik i Fysio- og Ergoterapien, hvor man kan få indblik i arbejdet som enten fysioterapeut eller ergoterapeut. Man er velkommen til at tage direkte kontakt til os og spørge om det kan lade sig gøre, dog vil der hver gang blive taget stilling til om der er ressourcer til det.

Man skal være fyldt 15 år for at komme i praktik på Regionshospitalet Horsens.

Det er også muligt at komme i erhvervspraktik hvor du får kendskab til forskellige fag.

Læs mere om erhvervspraktik