Kom til Forskningens Døgn på Regionshospitalet Horsens
D. 25. april kl. 9-12 åbner hospitalet dørene for alle med interesse i at se, prøve og høre om, hvordan der arbejdes på at optimere vores sundhedsvæsen.
22.03.23
På et hospital, hvor hverdagen er hektisk, og der ofte løbes stærkt, er der stadig plads til de gode ideer. På Regionshospitalet Horsens arbejder mange dygtige medarbejdere således dagligt på at udvikle og forske i mange spændende projekter, og til Forskningens Døgn 2023 vil flere af disse projekter blive vist frem.
Det sker på hospitalet tirsdag den 25. april kl. 9-12 i forhallen ved Indgang A.
Læs her, hvad du kan forvente og opleve:
Kan VR-simulation øge overlevelsen efter hjertestop
Flere studier har vist, at Virtual Reality (VR) simulation kan øge kompetencer ifm. førstehjælpstræning både for hospitalets personale og den almindelige borger. Kom og prøv VR-brillerne, så du kan blive bedre til at yde førstehjælp.
Virtual Reality til børn
Virtual Reality bliver også brugt til hospitalet yngste besøgende. Virtual Reality (VR) briller, med special-designede spil, benyttes til at aktivere og aflede børn, der skal opereres i Dagkirurgien. Ved hjælp af spillene i VR-brillerne afledes børnene og deres fokus fjernes fra forventningen om smerte og ubehag. Kom og spil et spil på VR-brillerne. og hør mere om, hvordan de hjælper med at gøre et besøg på hospitalet sjovere for de mindste.
Levende musik til patienter i dialyse
Et projekt har gennem længere tid undersøgt, om levende musik kan hjælpe med at skabe en god oplevelse for patienter, som regelmæssigt besøger dialysen. Se og hør mere om, hvordan musik under behandlingen kan hjælpe med at skabe velvære og livsglæde.
Hvad er det, I undersøger i min blodprøve?
Hvis man bliver syg, kan det ofte måles i blodet, og i nogle tilfælde kan blodprøven afsløre, hvad du fejler. Hvis du f.eks. har et meget højt indhold af sukker i blodet, kan det være et tegn på diabetes. Kom og få testet dit blod og se, hvad det afslører.
Kom og prøv fysiske funktionstest
Kom og prøv de fysiske test der anvendes dagligt i klinikken til at teste om en behandling har givet en fremgang i fysisk funktion. Man kan f.eks. prøve en styrketest, hoppetest, balancetest eller funktionstest.
Min Hospitalsven Hjulle
"Hjulle" er en IPad forklædt som en dinosaur, som hjælper nogle af hospitalet yngste patienter, når de bliver indlagt. Sammen med Hjulle kan man f.eks. spille spil, se film og synge sange, hvilket hjælper med at aflede opmærksomheden i en situation, som nogle gange kan være lidt ubehagelig. Kom og hils på Hjulle og se og hør mere om, hvordan han hjælper med at skabe en god oplevelse for de mindste.
Sundhedsdata = bedre sundhed
Forskningsprogrammet TVÆRSPOR giver mulighed for at samle en masse sundhedsdata, som kan hjælpe med at gøre patientbehandling og sundhedspersonalets arbejdsgange endnu bedre. Det kan bl.a. andet ses i +PrioKritisk, som er en AI-algoritme baseret på TVÆRSPOR data, der skal hjælpe personalet på hospitalets afdelinger med tidlig opsporing og hurtigere behandling af de patienter, der er i risiko for at udvikle en kritisk sygdom. Kom og hør om hvordan din data er med til at gøre sundhedsvæsenet bedre.
Blod, sved og hospitalsaffald
Affaldssortering/affaldsreduktion er i fokus på Regionshospitalet Horsens, og hospitalet arbejder med at tage ansvar og nå regionens bæredygtighedsmål i 2030. Kom og hør mere om hvad hospitalsaffald er (inkl. kunstigt blod), og hvor kompliceret en affære det kan være at sortere korrekt.
Else Marie Vestergaard
Cheflæge, forskningsleder, akademisk koordinator, PhD
Tlf. 51 26 60 76
elvest@rm.dk