Opvågning

Dokumentation

Der dokumenteres i elektronisk patient journal (Midt Epj)

Uddannelse

I Opvågningen modtages kursister på henholdsvis specialudannelsen i intensiv sygepleje og specialuddannelsen i anæstesiologisk sygepleje. Kursisterne har et 6 ugers uddannelsesforløb i opvågningen ud fra gældende uddannelsesordning og obligatoriske kompetencekort.

Undervisning

Der arrangeres løbende undervisning, såvel intern som ekstern i afsnittet. Derudover afholdes planlagt og ad hoc tværfagligt simulationstræning/undervisning.

Nyt personale

Introduceres af opvågningens erfarne sygeplejersker ud fra fastlagt introduktions- og oplæringsprogram.

Forskning og evidens

Behandlingen og plejen i Opvågningen udvikles kontinuerligt på basis af forskning og evidensbaseret viden. Den faglige udvikling understøttes af et tværfagligt team bestående af læger og sygeplejersker med specialfunktioner som introduktion-, specialeansvarlige sygeplejersker. Derudover er der tilknyttet en kvalitetskoordinator og en udviklingssygeplejerske til opvågningen.

Bedøvelse

Anæstesiafsnittet har en bruttonormering på 40,5 anæstesisygeplejersker, hvoraf 2 er specialeansvarlige, og 1 er uddannelsesansvarlig, desuden har afdelingen en tillidsrepræsentant og en arbejdsmiljørepræsentant.

  • 4 kursister (anæstesisygeplejerske)
  • 20 anæstesiologiske speciallæger
  • 3 hoveduddannelsesstillinger
  • 5 introduktionslæger

Sygeplejefaglig information

Mødetider

Mandag til Fredag 07:30 til 15:00 eller 16:00

Vagt

Der møder 3 personer i vagt kl. 14:45 til 22:45, samt rådighed fra vagtværelse fra 22.45 til 07:30

Aftenvagt

13:00 - 20:30

Vagt Lørdag-Søndag og helligdage

3 personer møder kl. 07:30 til 15:30, samt rådighed fra vagtværelse fra 15:30 til 07:30. Yderlig 1 anæstesisygeplejerske møder lørdag kl. 07:30 til 15:00.

Dagligt arbejde på Anæstesiafsnittet

Efter et kort informationsmøde fordeles personalet på operationsstuerne, hvor man mødes med sit team. Afdelingen yder anæstesi til forskellige indgreb: abdominale, gynækologiske, obstetriske, ortopædiske og til endoskopi.
Der arbejdes ud fra evidensbaseret sygeplejepraksis, og faglig udvikling vægtes højt. Afdelingens retningslinjer og instrukser er at finde på Intranettets elektroniske dokumenthåndteringssystem e-Dok.

Sygeplejen på anæstesiafsnittet

Sygeplejen på anæstesiafsnittet tager udgangspunkt i Vision og strategi for sygeplejen på Regionshospitalet Horsens, hvor der bl.a. er fokus på at yde en patientcentreret sygepleje med inddragelse af de pårørende, og sygeplejen ydes ud fra patientens behov og til patientens bedste. Patientsikkerheden er i højsæde.

Der er indrettet en forberedelsesstue, hvor patienter kan forberedes til anæstesi.

Operationsprogrammet afvikles ved hjælp af det elektroniske bookingsystem Book-plan og I-hospitalet som styringsredskab.

Kontakt

Hovednummer

Tlf. 78 42 54 54

Ledelsen

Afdelingssygeplejerske

Anette Rytter Jensen
Tlf. 78 42 53 21

Afdelingssygeplejerske

Marianne Christensen
Tlf. 78 42 53 25

Afdelingssygeplejerske

Vigga Ravnkilde
Tlf. 78 42 53 05

Adresse

Regionshospitalet Horsens
Operation og Opvågning
Sundvej 30B
8700 Horsens