Organisering af MEDudvalg på Regionshospitalet Horsens

MED står for medbestemmelse og medindflydelse, og i de forskellige udvalg i MEDsystemet sidder både leder- og medarbejderrepræsentanter.

Hver afdeling har et lokalt MEDudvalg (LMU), hvor sager omkring sikkerhed, arbejdsmiljø, organisering af arbejdet, besparelser, personalepolitikker og lignende typisk diskuteres.

Herudover har hospitalet et HovedMEDudvalg (HMU), der mødes 6 gange om året. Regionen har derudover et overordnet MEDudvalg (RMU), hvor en leder- og ofte også en medarbejderrepræsentant fra hospitalets HMU deltager.

Regionshospitalet Horsens har valgt at anvende MED-systemet, hvor sikkerheds- og samarbejdsspørgsmål behandles i et en-strenget system. Ved at benytte MED som et samlet forum for medarbejderindflydelse, sikkerhed og arbejdsmiljø, sikres det, at der kommer en naturlig sammenhæng og dialog om de emner, der tilsammen har stor indflydelse på den enkeltes arbejdssituation. Desuden styrkes arbejdet med arbejdsmiljøet, da det er højt prioriteret konstant at efterleve arbejdsmiljølovens bestemmelser som minimumsstandarder.

Information skal ske på så tidligt et tidspunkt, at der bliver gode muligheder for en grundig drøftelse og på en måde, så medarbejderrepræsentanternes synspunkter og forslag kan indgå i grundlaget for ledelsens og politikernes beslutninger. Der skal ske en koordinering mellem Regions-MEDudvalget, Hoved-MEDudvalget og Lokal-MEDudvalgene, så informationer og informationsveje mellem udvalgene er tydelige og tilgængelige.

I Hoved-MEDudvalget ønsker vi at arbejde med, for hospitalet, væsentlige overordnede emner og problemstillinger såsom kulturen på arbejdspladsen, arbejdsglæde, arbejdsmiljø, faglig udvikling, rekruttering og fastholdelse af kompetente medarbejdere – alt sammen til glæde og gavn for patienter, borgere og ansatte.

Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum

Referat
til
mødet i RHH HMU
den 14. november 2023 kl. 14:00
i Fjorden

 


Sagnr.: 1-00-2-23

1. Deltagere

Beslutning

Deltagere i mødet:

Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen (formand) – LHJ

Lægefaglig direktør Nils Falk Bjerregaard – NFB

Sygeplejefaglig direktør Mette Ringtved – MR

HR-chef Lene Krag – LKR

Chefradiograf Louise Duedahl – LD

Cheflæge Karsten Krøner – KK (deltager på video)

Chefterapeut Rikke Møller Jensen – RMJ

Ledende overlæge Lise Svenningsen – LS

Oversygeplejerske Caroline Riis Mågård – CRM

Social- og sundhedsassistent Liselotte Svane Pedersen (næstformand) – LSP

Sygeplejerske Jannie Covarrubias – JC

Sygeplejerske Randi Hvarregaard Pedersen – RHP

Bioanalytiker Annet Holdesen Vind – AHV (deltager på video)

Ergoterapeut Anne-Marie Sigh – AMS

Læge Sofie Holm-Christensen – SHC

Lægesekretær Frederikke Dannemann Lydiksen – FDL

HR-konsulent Marie Kjær Sørensen (referent) – MKS


Administrationschef Thomas Hanberg Sørensen deltager desuden som fungerende økonomi- og planlægningschef.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-00-2-23

2. Drøftelse af høringssvar fra HMU til Politisk Sparekatalog 2024

Administrationen Indstiller,

at HMU drøfter høringssvar til Politisk Sparekatalog 2024

Beslutning

HMU har forud for mødet modtaget høringsskrivelse/-materiale, udkast til høringssvar udarbejdet af HMU formandskabet, samt bemærkninger fra LMU i Kvindesygdomme og Fødsler og LMU i Medicinsk Afdeling, herunder supplerende bemærkninger fra gastroenterologien og reumatologien. De fremsendte bemærkninger fra LMU'erne skal trækkes ind i HMU høringssvaret, hvor der er enighed om det. Dog vil formandskabet have en opmærksomhed på, at forsøge at holde høringssvaret på under to sider og i mere generelle bemærkninger.

Materialet drøftes på dagens møde og LHJ beder om HMU's bemyndigelse til at formandskabet kan færdiggøre og sende høringssvaret, hvorefter HMU orienteres.


På mødet fortæller LHJ, at de områder i Politisk Sparekatalog 2024, der særligt rammer RH Horsens, er de administrative besparelser og selvfølgelig besparelserne på fertilitetsområdet.


Drøftelse af indhold i høringssvaret

AMS fremfører ift. toningen i brevet, at høringssvarets budskaber er gode og fremstår klart.


ARV henviser til høringssvaret fra LMU i Kvindesygdomme og Fødsler vedrørende konsekvenserne af besparelserne for Fertilitetsklinikken, herunder at det bliver mindre attraktivt og dermed sværere at rekruttere speciallæger, samt at der i materialet er regnet med gennemsnitslønninger, hvilket er misvisende fordi lægelønningerne trækker så meget op.

Det aftales, at vedlægge LMU høringssvaret til HMU høringssvaret. I HMU høringssvaret tilføjes bemærkninger om betydningen af besparelserne på ventetiden og mulighederne for at opretholde befolkningstallet.


LS italesætter en stor bekymring for, at man i Diagnostisk Center vil samle ambulante tilbud fra andre hospitaler og opstarte tilbud, der ikke findes i dag. Lægerne inden for reumatologi og gastroenterologi vurderer, at det vil betyde patientgrupper, der flyttes fra regionshospitalerne, medmindre der er tale om undersøgelser, der ikke tilbydes i dag. Vurderingen er, at det ikke vil være bedre for patienterne og heller ikke godt for regionshospitalerne. Der er en risiko for, hvis forslaget gennemføres, at speciallægerne finder arbejdet på regionshospitalerne mindre interessant/attraktivt, og tiltrækning/tilknytning dermed bliver vanskeligere.

RHP italesætter, at hvis der tilbydes mere i Silkeborg end på øvrige hospitaler i regionen, giver det så ikke en geografisk skævhed/ulighed? Er der risiko for overdiagnostificering? Der er i HMU enighed om, at det er vigtigt med samme faglige tilbud i hele regionen.

NFB foreslår, at man i høringsbrevet kan tilføje (forstærke budskabet om), at hospitalet er glad for at læse, at de ambulante tilbud i Silkeborg fortsat tilbydes inden for den nuværende kapacitet, at tilbuddet forventes afstemt med relevante specialeråd etc. og i forhold til arbejdet med transformationsdagsordenen, samt i forhold til robustheden for akuthospitalerne.

MR tilføjer, at det samme kan man gøre i forhold til vagtstrukturer (vagtudtynding etc.). Det er nødvendigt med fokus på skiftende vagter – for alle faggrupper og ikke alene læger.


HMU bemyndiger formandskabet til at forfatte og godkende det endelige høringssvar på baggrund af drøftelsen på dagens møde.

Tilbage til toppen

Kontakt

Marie Kjær Sørensen
Tlf. +45 78 42 50 86
E-mail: Marie.Soerensen@horsens.rm.dk