Et forsknings- og innovationscenter

Er du forsker eller innovatør på området for kunstig intelligens (AI), og har du brug for sparring, rådgivning og kliniknære testfaciliteter til at afprøve din data-drevne løsninger eller dit produkt?

Hos CAAIR baner vi vejen for implementering og udbredelse af AI-værktøjer til sundhedsvæsnet. Vi er et forsknings- og innovationscenter, der med tværfaglighed, strategiske partnerskaber, forskning og et praksisnært testmiljø sikrer, at kunstig intelligens kan anvendes i den virkelige verden til gavn for både borgere, medarbejdere og samfundet.

AI kan understøtte hurtig og præcis diagnostik, målrette behandling til den enkelte patient og forebygge en lang række af sygdomme. Men alt for ofte bliver gode AI-løsninger til sundhedsvæsenet ikke taget i brug. Det skyldes blandt andet at modellerne ikke i tilstrækkelig grad er tilpasset den relevante kliniske kontekst. Med CAAIR hjælper vi de gode løsninger til en succesfuld validering og implementering, så løsningerne kan tage det store spring fra udvikling til drift i et hospitalsmiljø.

Vi tilbyder forsknings- og innovationsbaseret støtte til alle faser af den kliniske translation, herunder:

  • adgang til klinisk testmiljø
  • evaluerings- og valideringsdesign til test af en algoritmes effekt og kliniske værdi
  • hjælp til udvikling af brugergrænseflader, der afspejler behovet i det kliniske miljø
  • hjælp til juridiske, etiske, IT og datamæssige foranstaltninger.

Gruppen bag CAAIR har igennem flere års arbejde med datadrevne AI-løsninger opnået stor indsigt i, hvad der gør kunstig intelligens til en aktiv medspiller i sundhedsvæsenet. Holdet af kompetente forskere og innovatører har viden inden for flere discipliner, og er fagligt forankret i epidemiologisk og kliniknær sundhedstjenesteforskning, implementering og brugerperspektiver. Den interdisciplinære sammensætning af gruppen betyder, at der altid er fokus på, at AI løsningerne har klinisk værdi og tilgodeser brugernes behov.

I CAAIR arbejder vi tæt sammen med centrale aktører fra både den offentlige og private sektor og indgår i både nationale og internationale samarbejder. Mulighederne for støtte fra CAAIR henvender sig både til Region Midtjyllands egne forskere og innovatører og til aktører fra andre regioner, universiteter og private virksomheder.

Afhængigt af dit behov tilbyder vi hjælp til hele eller enkelte dele af den kliniske translationsproces.

+PrioKritisk

Projektet ønsker at identificere indlagte patienter, hvis tilstand trods behandling forværres. Der er udviklet et klinisk beslutningsstøtte system, der giver læge og sygeplejerske besked, når en patient er i øget risiko for kritisk sygdom.

Systemet bygger på kunstig intelligens af typen Supervised Machine Learning, og er beskrevet i flere videnskabelige publikationer. Der er nu udviklet et produkt, som er parat til en klinisk afprøvning på hospitaler, så snart Region Midtjylland lykkes med at tilvejebringe tidstro data. Projektet udspringer af en erhvervs-ph.d. af Simon Lauritsen, Enversion A/S med bidrag fra en række eksperter og fonde.

tværspor.png

Litteraturliste

Kontakt

Forskningsleder

Marianne Johansson Jørgensen
+45 78 42 61 01
mariajrg@rm.dk